skeeter Creative Commons License 2004.08.09 0 0 141

Miért féltek annyira a hiteltől és a 20% kötbértől, nekem azt mondták, hogy már a lakás értékére megkapjuk a 70% hitelt jövedelem vizsgálat és egyéb ingatlan bevonása nélkül.

Termeszetesen azert felunk, mert 20% bebukasa nagyon kemenyen erintene, pontosan azok miatt amiket Te is irtal. Ez persze csak abban az elvadult esetben jonne ki, ha a bank nem adna hitelt es nem talalnek se en se az AF magam helyett vevot, s az AF meg ragaszkodna a 20%-ahoz (amit azert nem hiszek: tobbet er neki a hirneve mint az a rongyos 1.5 milka). A hangsuly itt a bankon van: a bank lapjaiba igazabol nem lehet belelatni, a risk management egy kulon allatfaj, minden indoklas nelkul mondhatjak, hogy nem kapsz hitelt mert nem tetszik a szemed szine, de neki ezt nem kell indokolni. Ekkor bizony a szerzodes szerint Te viseled a kovetkezmenyeket. A halando ember nem tehet mast mint megtesz mindent, hogy tetszen a szeme szine (en pl. bementem az OTP-be es lekerdeztettem, hogy veletlenul sem vagyok az adosok listajan, de meg a belso hasznalatra szant OTP listan sem, ennyi amit az ugy erdekeben max. tehetettem), es viseli egy kis gyomorgorccsel a hitelkerelme eredmenyet.

Amugy a lakas ertekenek a 70%-at sicher, hogy nem adjak meg hitelkent, hanem a hitelbiralati erteknek a 70%-at, ami a vetelar 85%-a. Azaz a lakas aranak kb. 60%-ra szamithatsz hitelkent, azaz egy pl. 12 milkas lakasnal legyen meg onerokent a 4.000.000 HUF. 

Előzmény: jószomszédság (140)