mi-ez Creative Commons License 2004.08.08 0 0 1456

Robi2,

Köszi a részletes választ. Meg hogy válaszoltál kérdezettlenül is. Megtiszteltél vele...

Nagyon benne lehetsz az iparban, ha ilyen szakértelmed van még az álványokhoz is... Kíváncsivá tettél, mi lehet a felhasználási területed:

Esküvői videózás, vagy egy profi filmkészítő tévedt közénk? Mindenesetre ha túl személyes a kérdés, akkor bocs, és no comment...

De azért érdekel a téma: Ha jól veszem ki, akkor azt mondod, hogy egyszerre lehet mozgatni az álványt horizontális és vertikális irányban? És ráadásul könnyen? Gondolom ilyenkor az ember egyik keze jut csak az álványra, a másikkal a zoomot nyomja/tekeri. Hmmm, ha belegondolok, hogy fényképezésnél vagy 5 percet is eltököltem egy állvány és gépbeállítással. Itt meg beugrik plusz egy dimenzió - valós időben mozgatni az álványt, zoomot, esetleg még a fókuszt is?

És neked ez nagyon megy? :) - Irigyellek!

Kösz az ajánlatot egyébként, de állványba esetleg majd később fektetek. Azt a plusz 40-et inkább hozzádobom a kamerához, és akkor talán lesz egy Pana200-as. Ha elég lesz rá. De később még lehet, hogy megkereslek! (Ezt vedd fenyegetésnek! :)

És mit szólsz az optika képstabilizátorhoz? Hasznát lehet venni, vagy egy jókezű kameramannak teljesen felesleges? 

Érdekelne még egy két szakkifejezés is:

Varió

Videofej (képmagnónál már hallottam róla, de gondolom itt nem az)

A statívot azt megfejtettem: állvány.

Jó-jó, de egy újszülöttnek minden új...

Üdv,

Mi-ez