Megnéztem a filmet és nagyon tetszett.
Nem volt semmi bajom a kisfiúval (sem a színésszel sem pedig a karakterrel). Az sokkal zavaróbb lett volna, ha amiket csinál, pl. a végén a shield generatorral, az tudatos lett volna. De így teljességgel elfogadható volt. Palpatine (azaz Ian McDiarmid) szintén szeniális volt, főleg amikor Anakin karrierjéről nyilatkozik...hehe...
Liam Neesom kissé öregesnek tűnt, de szerintem ő is tökéletes választás volt erre a szerepre. De aki legjobban tetszett az Obi-Wan Kenobi. Hihhetetlenül jó volt MacGregor. Nem számítottam rá, hogy a bölcs és megfontolt Obi-Wan fiatalon ennyire extrovertált és heves lett volna. Amikor a trailerekben láttam egy-két jelenetét meg is ijedtem, hogy nem lesz jól megcsinálva. És mégis. Az utolsó fénykard-párbaj pedig egyszerűen fenomenális.(szerintem.) Főleg azok után, hogy olvastam Ray Park (aljas Darth Maul) nyilatkozatát mely szerint az utolsó jelenet, ahol harcolnak nagyon pörgősre és látványosra sikeredett (még harcművész szemmel is, merthogy ő az...), valamint, hogy Ewan rajongása olyan fokú volt a StarWars iránt, hogy a fénykard-vívás minden fortélyát kitanulta attól a pasitól aki az egészet megálmodta, és megalkotta.
Ezek után nagyon sokat vártam attól a harctól. És bejött. (Bár egy kicsit zavaró, hogy Luke és Vader milyen gyermeteg módon harcol később, sőt maga Obi-Wan is. Bár ha az ember akarja, akkor könnyem megmagyarázhatja ezt is.)
A látványt illetően egy kicsit tényelg műanyag volt az a sok (szerintem)idétlen "tapsifüles" élükön azzal a balfék Jar-Jarral. (Tudom a 8 éveseknek is kell egy kis hös, akiről tesiórán beszélgethetnek oké oké...)
Ja! Mellesleg Ray Park lesz az EPISODE II. harc-koreográfusa...YIHHHHHAAAAA!!!
Leonardo DiCaprio nem. Több okból sem.
1. Nem hiszem, hogy Lucas love storyt csinálna a StarWarsból. Leo pedig csak oda illene.
2. Jó színész. Megkockáztatom, hogy van olyan jó mint Ewan MacGregor. DE Ő NEM ALKALMAS (szerintem) ARRA, HOGY ELJÁTSSZON EGY JEDI LOVAGOT! Túl nyeszlett, törékeny. A vasálarcosban sem volt túl átütő amikor vívni kellett. Nézzétek csak meg! Mit tudna ezek után szerencsétlen kezdeni egy fénykarddal? (Főleg a fenn említett párbaj után.)
Na ennyi. Serintem a film nagyon jó, biztosan megnézem moziban is. (legalább egyszer....hehe)