harpokratesz Creative Commons License 2004.08.06 0 0 1421

he-he, megint vagyok egy kicsit:)

Kontroll: az ázsiai fílinget úgy értettem, hogy dinamikus, pergő ritmusában és a színészi játékban hasonlít az ázsiai (főleg hongkongi) akciófilmekre, de az igazi, jó magyar virtus is keményen benne van, és még a jó amcsi filmekre is emlékeztet hangulatában. viszont tévedés vígjátéknak minősíteni, mert nem az, hanem szatíra, ami valamelyest filozófikus mélységet ad neki, ez a filmben megvolt. én teljesen szétröhögtem magam rajta, a karakterek szándékosan túlkarikírozottak helyenként, Pindroch Cs. például egyáltalán nem zavart. ez egy teljesen fiktív történet, nem a metróról szól. persze nem kell valami nagyon mély mondanivalót keresni benne, nem is ez volt a cél. abszolut élvezhető mozi, ami a magyar filmekre sajnos nem mondható, messze kiemelkedik az utóbbi évek magyar filmtermésből. a színészek pedig a kedvenceim mind, a legjobb arcokat vonultatták fel, Csányi Sanyi külön nagy meglepetés (imádom) a fejét.

szerintem a forgatóköny is egész jó, a rendezőt nagy tehetségnek tartom, kiváncsi leszek a további munkáira is. azért az látszik, hogy nem Mo-on nőtt fel, hanem az USA-ban. egy "magyar" rendező ilyet képtelen lenne letenni az asztalra.

a cannes-i filmfesztiválon hatalmas sikert ért el, egy csomó országban megvették a forgalmazási jogot.