A belinkelt topikon kívül volt korábban egy másik is valami olyasmi címmel, hogy "Gábor Dénes - Tényleg gagyi?" Ez jobban kapcsolódik a témához.
Amúgy egy éve járok a Gábor Dénesre, és azt kell, hogy mondjam, hogy ha nem is égő, azért az embernek sűrűn kell magyarázkodni miatta.
Nekem voltak előítéleteim amikor elkezdtem, de most úgy gondolom, hogy amire kíváncsi vagyok, azt itt is meg tudom tanulni.
Ami az összehasonlítgatást illeti, attól függ, hogy mivel hasonlítod össze. Nálam szempont volt, hogy munkaidőt nem érinthet (vagyis szóba sem jöhetett sem a nappali tagozat, sem az olyan levelezők, ahol a konzultáció hétköznap van). Ez eléggé leszűkítette a kört, így alternatívaként maradt a Pollack levelező, vagy a DF levelező tagozata. Végül az alapján döntöttem, hogy megnéztem a tanrendet, hogy mit tanítanak. (És lássuk be, ha ebben a körben hasonlítjuk össze, már nem is annyira nagy a kontraszt.)
Ezzel együtt, ha valaki megteheti, hogy nappalin elvégezze a BME-t, akkor szerintem is válassza azt! A GDF igazi előnye éppen abban rejlik, hogy munka mellett is végezhető. Szerintem kiszűrni egy állásnál a felvételin alapból azt kell, aki GDF-et végzett, és nincs szakmai tapasztalata. Egyébként össze lehet vetni az olyan állás hirdetések számát, amelyik úgy szól, hogy "minimum két év szakmai tapasztalattal", az olyanokkal, ahol "kivéve Gábor Dénes"-t kötnek ki (valahogy az az érzésem, hogy az elsőből van több :-)).
Ami az elmaradt vizsgákat illeti: ezt hívják kreditrendszernek. A BME-n is működik, és nekem van olyan műegyetemista ismerősöm, aki 9 év alatt végezte el az 5 éves egyetemet. Ettől miért pénz szagú?