Szevasz Mogyi!
Ja, a Steyr aztán egy nagy fostalicska.....Persze, ez nem teljesen igy van. A Salza sem nyugdijasotthon, 200 cm felett. Voltam 330 nál a kanyonban, lefostam a lábam.
Szóval... A Steyr beszálló, egy csodaszép, és evezhető (ww6) vizesés alól indul, a (Sromboding wasserfall) Nagyjából Salza jellegü, vizhozamú folyó, kissé több lustaetappal. Van egy cca 1,5 méteres fagát, és egy ww4- rövid etapp, bazi nagy kővel. Gyengébb víz a Salzánál. (a kajak.at-n a gelleryben találsz Steyr képeket, leirást.)
Soca. Ezt a túravezetős dumát ne nagyon kajold be ám....Ahová nem visznek "egyébként" csoportot, oda soha nem visznek. Hová vihetne? Trnovo alatt (Nagy függőhid) kiszálló, a slalomstrecke, ww4+, és vagy 800m. oda nem szokás utast vinni. Lejjebb , a "szifonpark" oda épeszü ember, magyar evezőstudással nem megy. Aztán a "abseilstrecke" ahová bazi nehéz lemenni, és rövid is (Kiszálló a Kobaridi napoleonhidnál.) Oda azért néha visznek csoportot. Más nincs. A felső szakasz, szerintem értékelhetetlen, hosszú nulla, két 4-es 50 méter, és a kettes kanyon, 15 km-en. unalmas. Ami jó, az a Srpenica-Trnovo közötti 5 km. (A nagy tó alatt, a balkanyarnál) az télleg jó. De fizetni kell a vizreszállásért, ami gusztustalan. Ennyi...
ps:vajh azok is nyugdijasotthonnak hivják a Salzát, akik nem jönnek haza soha onnét?.,?....
no..ha valami még érdekel, irjál, szivesen válaszolok. Persze, ha túlélem a hétvégét.
zsf