Sziasztok!
A kötelezőről annyit, hogy mikor megtudtam a gépkocsi átvételének konkrét dátumát, egy nappal elötte elmentem a biztosítóhoz, ahol a szerződésen szereplő alváz és motorszám alapján megkötöttük az új biztosítást. (Nem kell hozzá a rendszám, azt ráér utólag bejegyeztetni a tulaj.) Így elkerültem azt a kellemetlenséget, hogy az értékesítő a helyi biztosítóssal összejátszva befolyásoljon a döntésemben.
Meg is lepődött a Natáliát átadó, mivel érezhetően előre lesakkozták a játszmát a biztosítóssal. A váratlan körülmény hatására mint az átvételt akadályozó tényezőnek előálltak a casco-val is, de mint készpénzzel fizető körberöhögtem az erölködésüket.
Persze mindennek az volt az előzménye, hogy az előleg fizetésekor megkérdeztem az autókereskedőnél lévő biztosítóst, hogy a meglévő bonuszom érvényesítéséhez milyen papírokra lesz szükség. Erre azt a választ kaptam, hogy hozzak erről igazolást a jelenlegi biztosítómtól. Na ne. Hiszen, ha oda megyek az igazolásért akkor már meg is köthetem a szerződést. Végül így is tettem.
Hát ennyit az én általam kötött kötelező biztosítási szerződés történetéről.
Sziasztok!
Tongi!