twk004
2004.08.03
|
|
0 0
2197
|
Üdv!
Én is hadakoztam, mikor anyukám kitalálta (először Matiz-t akart, aztán beszéltem rá a Kalos-ra), de aztán be kellett látnom, hogy ezzel a felszereltséggel egy Fabia vagy Fiesta 3-400 ezerrel drágább lett volna. 1.999 ezerért elég szegényes Fabiát adnak (Fabia Eco 1.2 8V), Fiestát meg nem is adnak... Hogy milyen? Hááát... tudomásul kell venni, hogy egy kiskategóriájú autó, ennek megfelelő elvárásokkal beleülni, és akkor nem csalódsz. Ha egy Astra vagy egy Golf szolgáltatásait várod el tőle, akkor nem fog tetszeni. Ha 1.2-est veszel, akkor nagyon költségkímélő a pont 1150 köbcentis lökettérfogat, és a 71 paci azér' mozgatja az a kis bódét rendesen! Nem tépi szét az aszfaltot, de városban pont elegendő a dinamikus közlekedéshez. A fogyasztása jelenleg kissé magas (8-9 liter/100 km, csak városban), de biztatnak, hogy pár ezer kilométer után lejjebb fog menni. Ha sokat jársz vidéken, és nem érdekel az egy kategóriával magasabb biztosítás, akkor az 1.4-esen érdemes elfilozofálni. Fogyasztásban szerintem nem számottevő a különbség az 1.2-eshez képest. Ha sok a csomagod, akkor Sedan, ha ez nem szempont, akkor az 5 ajtós. Csak Te tudod, mik az igényeid, ennek megfelelően kell választanod. Én kellemesen csalódtam a Kalos-ban... :o)
twk004 |
Előzmény: sumati (2192)
|
|