Engem minden ismerősöm le akart beszélni a Kalosról (illetve a koreai autókról), de nem hagytam magam és azt mondom, hogy jól döntöttem. Kényelmes, kategóriájához képest kifejezetten tágas, és ár/érték arányban verhetetlen. Én az egyik haverom Ford Fiestájával szoktam összevetni, a két autó ugyanannyiba került, a különbség "csak" annyi, hogy nekem ugyanazért a pénzért volt pluszban az autómban elektromos ablak, központi zár, metálfény, cd-lejátszó.
Ami a fogyasztását illeti, takarékos autónak nem nevezném, de most már úgy tűnik, hogy ki tudom hozni belőle a gyári adatot.
Megbízhatóság - a 3 év garancia azt jelenti, hogy addig igazából nincs gondod vele. Az 1,2-eseknél előfordul néha a check-lámpa hibajelzése, sajnos ez nálam is előfordult, de egy ideje panaszmentes vagyok (igazából a hibajelzés ideje alatt semmi nem változott az autónál, állítólag akkor fordul elő, ha az autót csak Bp-en használod és nem tudod néha megpörgetni egy kicsit a motort).
Összességében azt mondom, hogy ha ma kellene választanom, akkor újra a Kalos mellett tenném le a voksom!