Sziasztok Sharm fanok :)
Próbáltam még tájékozódni vízum ügyben. Egyenlőre ami tiszta: Kairó, és Hurghada repterén lehet vízumot venni, jelenleg 15 USD.
De: én úgy tudom a Bp.-ről ugyebár charter megy Sharmba, így a kérdés: Sharm repterén is lehet vízumot venni? (Gondolom igen...)
Ellenben ha itthon az irodának befizeted (10.000 HUF), akkor is csak telepített vízumot kapsz, ami azt jelenti, hogy amikor Egyiptomban kiszállsz a repülőből, ugyanúgy sorba kell állnod a bélyegekért (=vízum) mint azoknak, akik csak kinnt veszik meg.
Ha valaki ithhon akarja intézni: Egyiptomi Nagykövetség, 1016, Bérc u.16., 061-381-0475 (halottam már 5000 Ft-ot, meg 6000 Ft is)
Itt 3 nap alatt készül el.
Íme az előre letölthető vízumkérő formanyomtatvány: http://www.geocities.com/hatizsakhu/EgyptVisa.doc
Kérdésem: Az a lány (aki az irodánál dolgozik, és áprilisban már volt Sharmban) akkor 20.000 Ft-nyi költőpénzt vitt, és elég volt neki. Mi kb. 40-50.000 Ftra gondoltunk, hogy 1-2 programon is részt tudjunk venni. Mondjuk mindezt USD-ban. Nos, ebből MENNYIT VÁLTSUNK Egyiptomi Fontra? (borravalók, stb...)
puszi Nektek, és jó utat Mindenkinek, aki most megy!