Sziasztok!
Egy újabb kezdő a színen, aki máris pórul járt.
Szóval kaptam februárban egy Sony dcr trv 245 típusú digitális kamerát. Gondosan elolvastam a használati útmutatót, telepítettem a mellékelt szoftvert a számítógépemre, csatlakoztattam a kamerát a mellékelt USB kábellel, és átjátszottam a felvételeket (capteur-oltam?), és keletkeztek mpg fájlok. Az átjátszás közben hallottam a hangot a kamera hangszórójából, aminek örültem, mert a szgéphez nem volt hangszótó csatlakoztatva. Most megvilágosodtam, és rájöttem, hogy a házimozi rendszerhez lehet csatlakoztatni a hangkártya kimenetet. Nagy volt az öröm, az újonnan beépített DVD-írómról tudok filmet nézni, átjön a hang, hurrá!
Nagy büszkén mutatnám a páromnak a kisfiunk első perceiről júniusban készített felvételeket, de a fájlokat lejátszva nem jött hang. Azóta megnéztem más gépen is, nincs hang. A fájlba átírt film kicsit szaggat, de ezt az USB átvitel számlájára írom, ha muszáj, elfogadom, de már -a fórumon 2 nap alatt olvasottak hatására- megrendeltem a FireWire kártyát.
A jövő már körvonalazódott, de mi legyen a meglévő fájlokkal? Megvan a hangjuk, csak "eldugva", vagy elveszett? Az eredeti felvétel már nincs meg sajnos, tehát az ismételt captur-elés nem megy.
Please Help, segítsetek Vuknak a kis rókának!