Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1377

Szia Mira!:)

Hát igen, a jó szobatársak ezek szerint szerencse kérdései... Főleg az eljén, amikor még senkit sem ismersz... Tényleg, nálatok volt gólyatábor? Nekem ugyanis a gimis gólyatábor a legjobb élményeim közé tartozik...:)

Hát igen, a francia szép nyelv!:) És nem is túl nehéz!:) Hűha, kínait is fogsz tanulni? Az viszont szerintem nagyon nehéz lehet... Egyik osztálytársam kezdett el három éve egy "Tanítsd magad!"-könyvből kínaiul tanulni, nem tudom, hogy most hol tart...:) Nekem tetszik a kínai, de ha lehet, akkor már inkább japánt tanulnék, az könnyebb. Pedig én se szoktam megijedni a kihívásoktól, de azért a kínai a rengeteg írásjellel, meg a 4-féle hangsúllyal lehet hogy picit sok lenne nekem. Pedig az is szép nyelv, van egy kínai származású osztálytársam és ha telefonál akkor mindig vigyorogva hallgatjuk, olyan aranyosan beszél, de írni nem tud kínaiul.

Ha ezt mind megcsinálod, akkor jó sok nyelven fogsz tudni, az biztos!:) A franciát tényleg tudom ajánlani, én úgy jelentkeztem francia tagozatra, hogy egy szót se tudtam franciául, és nagyon tetszett, elsőben nagyon szorgos is voltam, mindent megtanultam, aztán másodikban már tanulni se kellett, szinte ragadt rám a tudás.:) Aztán most harmadikban megint picit nekiálltam nyelvvizsgafeladatokat gyakorolni, aztán meg középfokúztam...:) Hamar megy ez...:)

Előzmény: miramaru (1376)