hadria Creative Commons License 2004.08.01 0 0 348

Hi!

Segitsegre lenne szuksegem banan ugyben!

Van egy kb 60cm magas bananfam. Oldalan ket oldalhajtas jelent meg, most kb 10cm magasak, egeszseges mind az anyainoveny, mind a ket sarj. Kerdeseim kovetkezok lennenek: Ugy hallotam hogy az oldal hajtast nem szabad sokaig megtartani, mert tapanyagot sziv el az anyanovenytol, es ez az anyanoveny pusztulasat okozza. Mi ebben az igazsag? Van aki arra eskuszik hogy meglehet tartani, van aki arra hogy meg az elejen erdemes eltavolitani. Tanacstalan vagyok.

Masik kerdesem a bananok tapanyag utanpotlasarol szol. Ugy hallotam, es tapasztalatbol is tudom, hogy a bananok eleg kenyesek a tapoldatozasra. Nekem telen mar ket Musa Yunnan megadta magat tole. Alltalaban gyokerkarosodast idez elo. Sokan vannak akik marhatragyat ajanlanak, ez rendben is van, de egy varosi ember honnan szerezzen marhatragyat? :) Mi a velemenyetek a retardalt mutragyakrol? Pl Substral Osmocote?  Amik hatasukat fel even keresztul, szabalyozott formaban adjak le. Szerintetek banannal be lehet ezzel probalkozni?

Citrusaimnal nagyon bevallt ez a szer, majd ki bujnak a dezsajukbol tole:)))) Csak ajanlani tudom mindenkinek, foleg most termes novekedesi idoszakban latvanyos a hatasa. Sokkal kevesebb a macera vele mint a ketheti tapozasnak, es az alul vagy tuladagolasi esellye is joval kevesebb.

Segitsegeteket elore is koszonom!