Ne bántsatok, csak a javatokat akarom:-)))))
Nem hiszem, hogy bármilyen felelősség terhelne (legfeljebb közvetett) azért, ha egy autós más kerékpároson torolja meg az én "bűnömet". Nem hiszem, hogy túl sok közöm van egy napfogyatkozáshoz, pedig ahhoz is bizonyosan hozzájárulok...
Lehet, hogy szabálytalan előrekúszni az autósor mellett, de az vesse rám az első követ, aki még nem tett így... Továbbá nem hiszem, hogy az autósoknak lenne erkölcsi alapjuk arra, hogy megvessenek ezért.
Úgy tűnik, hogy a reagálások alapján rólam egy fals kép alakult ki. Többnyire normálisan közlekedem, bár nem vagyok egy földre szállt angyal. Pl. nem vagyok hajlandó megállni egy jól ismert stop táblánál, néha átmegyek a sárgán, vagy azon indulok, és nem vagyok hajlandó az út szélén ijedt képpel ácsorogni.
Adok nektek egy pszichológiai házi feladatot:
Velem történt meg: Egy kerékpárost előztem meg egy kis forgalmú úton, miközben hallottam, hogy közeledik egy autó. Nem volt semmi gond. (Ezt a körülményt csak a tények miatt említem.) Miután az autó beelőzött két kb. 8, illetve 4 éves gyerek középső ujjal folyamatosan mutogatott kb. 2-2,5 km-en keresztül. Szerencsére utolértem az autót, amikor célba ért. Kellemesen csalódtam magamban, mivel teljesen nyugodt hangon megkérdeztem tőle, hogy feltűnt-e neki, hogy a gyerekei egyfolytában bemutattak. A válasz az volt, hogy mi közöm hozzá, és hogy mindjárt pofán vág. Ennyi a történet.
Ha még nem hangsúlyoztam, akkor most megteszem: nem akarok senkit sem az "agresszív" stílusra rábeszélni, de úgy vélem, hogy nem minden esetben üdvözítő megoldás a meghunyászkodás. Lehet, hogy egészségesebb, de egyben lassú is...
Szóval az agresszív alatt azt értem, hogy kiharcolom a jogaimat, és ha sérelem ér, akkor annak megpróbálok hangot adni (udvariasat). De én nem provokálok, és úgy közlekedem, hogy azzal másoknak minimális kellemetlenséget okozzak (l. piros lámpa).
Arról a kérdésről pedig, hogy ki az erősebb az autó, vagy a kerékpár, az a véleményem, hogy Antigoné is megszívta, de övé volt az erkölcsi diadal:-)
Üdv: Mr. Fuji