Nem gúnyolódtam. (Csak egy kicsit.) Nézőpont kérdése, de én személy szerint nem tudom elfogadni azt az álláspontot, hogy mindig nekünk kell meghunyászkodnunk. Az a baj szerintem, hogy ti magatokból indultok ki. (A biciklizés feltételez egy bizonyos kulturáltságot.) Azok az autósok pedig akik annyi keserűséget okoznak nekünk, 99%-ban bunkók, akiknél nem számít az udvariasság (hiszen nekik mindent szabad). A maradék 1% pedig nem számít. Persze senkit sem akarok lebeszélni, hogy minduntalan megköszönje azt, ami neki a KRESZ szerint jár, de én csak ritkán érzek ilyen késztetést.
A piros lámpás esetekkel kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy kvázi jogunk van előrekúszni. Pl. megnézem azt a biciklist, aki nem megy előre, ha van hely és előtte egy megpakolt IFA áll. Továbbá én "pedagógiai" szándékkal is előre szoktam menni, hogy a sok környezetszennyező autós lássa, hogy így is lehet közlekedni: könnyen, kényelmesen, gyorsan.
Továbbá úgy emlékszem, hogy a vitaindíóban felvetett történet az autósok "kultúráltságáról" szól. Tehát ez a fórum - célját tekintve - az autós társadalom szídására jött létre...
Tehát én nem akarok senkit lebeszélni arról, hogy megpróbálja megváltoztatni az autósokat, vagy ilyen jellegű túlélési praktikákat fejlesszen ki, de én az agresszív vonalat képviselem, de csak és kizárólag a kerékpáros közlekedésben!
Szóval a lényeg az, hogy én egy agresszív állat vagyok, aki zokon veszi, ha megpróbálják letólni az útról:-) Ne kövessetek!
Üdv: Mr. Fuji