Szia!
Igen, szeptemberben a Károlyn már valószínűleg fogok tudni netezni (ott fogok japánt tanulni), csak az augusztus a problémás. A könyvtár nálunk ugyanúgy fizetős, szóval... de nem baj, megoldom:)
Azok alapján, amiket elmondtál, a három nyelv közül egyedül a franciát ajánlom. Az angolt azért nem, mert ott tényleg hatalmas a követelmény és ennek következtében a szórás is, a német pedig saját bevallásod szerint se megy még olyan jól, hogy megálld a helyed. Erre a két szakra középfokú tudással ELTÉre még az se biztos, hogy bekerül az ember, nem hogy elvégzi, bár én még sosem próbáltam. A francia ilyen szempontból azért jobb, mert az bár nagy nyelv, mégsem tartozik a két legnépszerűbb közé. Ha belegondolsz, hogy érettségi évében hány embernek van angol/német, illetve ehhez képest francia középfokúja, akkor rögtön láthatod, hogy az angol/német kategóriákkal népszerűbb itthon, mint a francia. Középfokú tudással szerintem bejuthatsz francia szakra. Persze követelmény ott is van, de ha szereted a francia nyelvet, akkor szerintem képes leszel teljesíteni, márpedig ahogy én látom, nagyon is szereted. :) Ha emellé választasz egy olyan nyelvet, amit sosem tanultál még, akkor az még mindig teljesíthető és akkor van egy nagy és egy kis nyelved is. Olyan nyelvszakon, ahol nem kérnek számon tudásszintet az adott nyelvből, ott általában kulúraismeret van felvételinek vagy a holland esertében pl. lehet választani, hogy angolból vagy németből írsz központit. De minden nyelvnél változó. Ajánlom, hogy menj el a www.felvi.hu -ra és ott a szakkeresőben rögtön kiadja, hogy francia mellé milyen szakok tárosíthatók az ELTÉn. De válaszhatsz szerintem más egyetemet vagy fősulit is nyugodtan, az ELTE igaz, hogy nevesebb, de a diploma az diploma akkor is, ha pl. a Károly-n adják. A szakpárok mellett ott van, hogy miből van a felvételi.
Szóval én a helyedben franciát választanék plusz mellé még valamit, akár nyelvet, akár egyebet. Dehát végül persze neked kell eldöntened. :)