Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1367

Szia Mira!:)

Netcafé? Hát, ha nincs más megoldás... Esetleg könyvtárban is tudnál, vagy az egyetemen, ha nálatok lehet...:)

Hát, most egy cseppet tényleg megijesztettél, ugyanis olyan középfok környékén állok mindhárom nyelvből. Angolt már nagyon régóta tanulok, és már 2 éve túl vagyok a középfokon, abból közeledek a felsőhöz, de azt már annyi éve tanulom, nem biztos, hogy még x évig azt szeretném nyúzni. Franciából kb. pont középfokon vagyok, a 3 közül talán ez lenne az, amit a legszívesebben tanulnék... Nagyon tetszik, és eddigi tapasztalataim szerint nem is túl nehéz... A némettel meg az a gond, hogy abból még középfokon se vagyok, sajnos még nincs nyelvvizsgám, de ha lenne, akkor is, úgy érzem, hogy az nem megy olyan jól...

Most, hogy így végiggondolom, lehet hogy úgy kéne, hogy választom a franciát, és mellé egy olyan nyelvet, amit még nem tanultam. De ilyenkor miből kérnek felvételit? A nyelvészet végül is tetszene, de a nyelvtannal elég hadilábon állok, annyi, hogy tudok helyesírni:), de a nyelvtani szabályokról, meg ilyesmikről gőzöm sincs...

Az hogy szeretnék-e tanár lenni, ez megint egy fogas kérdés, igazából nem, max. magántanár:), de azért nem árt, ha van egy olyan diplomám is, hogy tudjak majd valamihez kezdeni, ha más nem jön össze. Még nem tudom, pontosan mit akarok a nyelvekkel kezdeni (lehetnék mondjuk szinkrontolmács, szakfordító, vagy lektor), annyira bizonytalan vagyok... (Más már 8 évesen eldönti, mi akar lenni, én meg még 17 évesen se tudom, de nagyon nem...) Igazából azon is gondolkodtam, hogy mi lenne, ha két teljesen új nyelvet tanulnék, de attól félek, hogy ha nem tanulok legalább egy "nagy" nyelvet, akkor később az baj lesz, mert ugye a ritkábbakkal nem tudok majd mit kezdeni. Ez nem tudom, hogy mennyire van így, de ugye előre kell gondolkodni...:)

Pesti vagyok, úgyhogy az ELTE az, ami szóba jöhet, vagy valamelyik fősuli (még ezen is gondolkodom, hogy mi a jobb, az egyetem vagy a főiskola). Nem tudom, hogy mi lenne, ha vidékre vennének fel (valószínűleg kollégium...:) ).

Pussz

Előzmény: miramaru (1366)