Hello drágáim :)
Itt új vagyok, de szerintem lehet, hogy egyik-másikótokkal már ismerjük egymást. Mira vagyok és a japán zene nagy kedvelője. Igazából a Gacktos beszélgetésetere figyeltem fel (kereső dobta ki), ahhoz hozzá is szólok majd, de először szeretnélek megismerni benneteket, amennyire legalábbis fórumos kereteken belül lehetséges. Én 20 éves vagyok, nőnemű :), főiskolás (finnugor-alkalmazott nyelvészet szakpáron, mindkető egyetemi szintű), roppantul érdekelnek az idegen nyelvek és kultúrák, s ezért (és más okokból is) jövőre halasztok a fősulin és idegenvezetést (ezt angolul) valamint japán nyelvet fogok tanulni, a fősulit jövő utántól folytatom, mert a diploma mégiscsak kell. Írtam már japán vonatkozású cikkeket néhány helyre a neten, és alapvetően is szeretek írni, de újságírással mégsem akarok komolyabban foglalkozni, mert ami nem érdekel, arról kínszenvedés akár egy oldalt is összehoznom, márpedig ez is bőségesen benne volna a pakliban. Leginkább azt szeretném megtudni, hogy ismerem-e valamelyikőtöket más fórumról (babyílon, benned biztos vagyok :)). Az én nickjeim: mira (soundofjapanen, madeinjapanen, alapvetően mindenűtt, ahol még nem volt foglalt, hisz ez a nevem); mira-chan (LD-50en és freemailen); miramaru (itt és a livejournalon). És akkor térjünk is rá gacktra:)
Én úgy csodálom, és el vagyok ájulva, hogy hogy hordhat a Föld egy ilyen embert a hátán. Engem minden szempontból lenyűgöz. Úgy kábé öt éve ismerem, de valljuk be, volt, hogy évekig egy számát se hallgattam meg. A rajongás is olyan dolog, amit hosszútávon nem lehet egyedül csinálni. Szóval 99-ben megismertem, egy évig nagyon odáig voltam, aztán minthogy magyarországon senki mással nem tudtam megosztani ezt a nagyszerű felfedezésemet, időközben elhalványult az én érdeklődésem is. Csakhogy nem örökre! :) 2003-ban megindult a japán zenei élet Mo-on is végre (saját magunkhoz képest szólván) és megismerkedtem olyan emberekkel, akikkel végre akadt közös húr, amin pendülhetünk :)
Nagyon nagy fába vágom a fejszémet, ha gacktról akarom elmondani a véleményemet. Mert van, csak......... mire mindent elmondanék, ami róla eszembe jut, addigra körülbelül befagyna a pokol. :) És hülyeség is lenne azt elsorolni, hogy "jó hangja van, tehetséges, stb", mert ez még rajta kívül 16478535644 emberről szintén elmondható, ennyi erővel lehetnének ők is az én vezércsillagaim, és mégse. szóval csak néhány gondolatot engedjetek meg.
Gackt szerintem rendkívül őszinte, mindannak ellenére, hogy mond náha ezt azt, de ezek inkább humorosnak szánt dolgok, mint hazgságok. Ami komoly, abban nem hazudik, nekem legalábbis ez az érzésem. Persze, mondhatjátok, bárki mondhatja, hogy gacktnak hinni kizárólag egy ostoba rajongó sajátos tulajdonsága. De én, megmondom őszintén, hogy amit mond, azt elhiszem. Még akkor is, ha éppen azt mondja, hogy kiskorában látta a halottakat és hogy a dalszövegei mind látomásokon alapulnak (persze nem mind halottakról). Én minden rossz tapasztalat ellenére még hiszek abban, hogy ha valaki híres, az lehet azért is, mert különleges. Sajnos 99%-ban ott van Britney, BSB, Justin és társaik, valamint képzetlen rockbandák, meg mindenféle egyéb, nem akarom különösebben kritizálni őket, rájuk is szükség van, hisz sok ember van, akiknek ők jelentenek szórakozást és én semmi rossznak nem vagyok az elrontója, viszont tény, hogy miattuk az embereknek tényleg az a kép van a fejében, hogyha valaki híres, az = fesztivál, hakni, és mindent, amit tesz azért teszi, hogy híresebb legyen vagy érdekesebbnek tűnjün. Gackt ezzel szemben szerintem azon 1% jeles képviselője, aki azért híres, mert tényleg ott a helye, és azokat a dolgokat, amit elmond, sokmindenkinek meg kell hallania. Nagyon-nagyon imádom a dalszövegeit. Talán még a zenéjénél is jobban (ha ezt így le lehet mérni).
A másik tévhit vele kapcsolatban, (fogalmazzunk úgy, hogy szerintem hévhit, hiszen lehetséges, hogy én tévedek:)) az az, hogy corporate whore, azaz hogy eladja magát. Szerintem azzal, hogy szép akar lenni, nincs egyedül, elég sokan vannak még így vele, csak van akinek alapban nincs rá lehetősége, sajnos. Vagy azért, mert előnytelen külsővel született vagy mert nincs pénze szépségápolásra. Neki van és ki is használja. Az emberek másik fele egyáltalán nem ad a külsejére, de ezt nem lehet pozitívnak vagy negatívnak betudni, mert nem ettől függ, hogy a lelket mennyire tartják fontosnak. Attól, hogy valaki jól néz ki, még lehet értékes ember, és itt visszatértünk ahhoz a gondolathoz (analógiásan), hogy attól, hogy valaki híres, még lehet őszinte. A vetkőzés pedig egy olyan dolog, hogy van, aki megveti, van, aki viszont természetesnek tartja. És aki természetesnek tartja, mint ahogy ő is, annak számára ez nem erkölcstelen dolog. Tehát ő nem azért vetkőzik, mert polgárpkkasztó és erkölcstelen és mittudomén, hanem mert ez neki természetes. De még ezzel együtt is tiszteletben tartja, hogy van, aki ezt nem tartja helyesnek, úgyhogy ha olyan helyen van, vagy olyan helyzetben, ahol a többség nem feltétlenül kíváncsi rá, akkor azért nem csinálja. A mostani turnéja utolsó állomásán például, júli 4-én épp a közönséghez beszélt már vagy fél órája, mikor megjegyezte, hogy nagyon meleg van a színpadon és melege van. Erre a közönség természetesen úgy reagált, hogy akkor vetkőzz le, gackt:) Na, neki is állt, de nem sokáig. Megállt. Aszondja, nem lehet. Ugyan miért, kérdezték?, Azért, mert ezt a koncertet le fogják adni a tv-ben -felelte- ha csak ti lennétek itt, akkor megtenném, de itt vannak a kamerák is. képzeljétek csak el, hogy valaki kapcsolgatja a tv-t és egyszercsak megjelenek én egy szál tangában. Hát, biztos leesnének a székről :) Kábe ezt mondta. Jó, van ebben némi humor is, de az is átjön belőle, hogy nem teljesen gátlástalan.
Ezt a kétneműségét, vagy inkább nemtelenségét én is magával ragadónak tartom :) Néha olyan, mint egy angyal (nekik úgysincs nemük), máskor meg nagyon is emberi, pl mikor bőrcuccokba bújik. Nagyon sokféle tud lenni és ezzel együtt a zenéje is nagyon sokféle, végülis minden érzelmet felvomnultat, ami egy ember szívében megfordul. Azzal, hogy saját maga írja a zenéjét, garantája is ezt a változatosságot, hiszen az ember néha rosszkedvű, néha pedig optimista, és úgy érzi, hogy másokat is erre kell ösztönöznie.
Reméltem nem beszéltem sok hülyeséget, én ezeket a dolgokat -alapvetően- meggyőződésből mondtam, de hogy nekem van igazam, abban biztos sosem lehetek.
Nagyon szeretem egyébként hydeot is, az x japant és még sok japán (és nemjapán) együttest és énekest, de egyszerre nem lehet mindenről beszélni :) Akinek bármilyen audió vagy video kéne gackttól (tőle garantáltan minden megvan), az csak írjon bátran, és elküldöm a címére cd-n (postán) vagy yahoo messengeren (csak az hosszabb ideig tart). Szívesen adok más előadóktól is, bár tőlük nem garantált, hogy teljes a gyűjteményem, de azért elég jól fel vagyok szerelkezve :) Sőt, linkeket is tudok adni, ahonnan le lehet tölteni ezt-azt, bár ez egy korlátozottabb megoldás választék szempontjából.
Az e-mail-em : mira-chan.kukac.freemail.hu de végülis mindegy, mert ide még úgyis visszanézek.
Princeről nem is tudtam, hogy ennyire tehetséges. Hallottam persze egy-két számát, de a munkásságát nem nagyon ismerem. Nekem, ami zenéjét hallottam, az igazából nem jött be első hallásra, úgyhogy nem is volt komolyabb indíttatásom, hogy jobban megismerjem. De ha valaki ilyen elragadtatással tud róla beszélni, mint harpokratesz itt az előbb, akkor 100%, hogy említésre méltó a pasi. :) Szóval attól, hogy nem kifejezetten az esetem, még lehet jó (milyen engedékeny vagyok, heheXD)
Ha nem akartam mást mondani (talán nem), akkor asszem mára befejezem :)
Imádlak benneteket előre is. :)
Hugz, mira