Sziasztok Kalos tulajok!
Már lassan egy éve egy 1,2-es Kalos gazdája vagyok. Nagyon szép, viszonylag tágas, kényelmes ránézésre szeretnivaló autónak tartom. És ár/érték arányban is jó. Nem véletlenül lett ez az első új autó ez életemben. Szeretem csak úgy nézegetni, és szeretem azt amikor azt mondják nekem hogy "jó autód van vazze".De: Gyakran olvasgattam a fórumot és gyakori visszatérő témaként láttam hogy a motor "nem húz, rángat, a cheklámpa világít, stb...". Én szinte a szalonból való kigördülés után szembesültem a problémával. Úgy gondoltam ez természetes hisz bejáratós egy darabig. Teltek a hónapok a kilométerek, és időnként, mikor mint egy kezdő szőke nő, úgy rángatóztam autóval + a cheklámpa is virított gyakran, kissé nyűgös lettem és elmentem a legközelebbi márkaszervízbe. Ott megállapították, hogy "elégtelen égés" és azt mondták hogy pörgessem jobban a kocsit. Jó... Volt hogy a feleségem 3-ban jött 60 km-t, tiszta ideg volt, persze a rángatás nem szűnt meg. Azt mondta, hogy most azonnal adjuk el a kocsit. Nyugtatgattam, majd elviszem a szervízbe, és biztosan tudnak valami megoldást. El is vittem."a koksz lerakódik a szelepekre stb...stb...menjek vele gyorsabban" Hova gyorsabban vazze?- kérdeztem én. Ekkor csináltak rajta egy körlevélben előírt koksztalanítást. Jó volt a kocsi kb 2 napig. Ekkor kissé belefáradtam, és vártam hátha elszégyelli magát a kocsi és megjavul magától. De nem. Teljesen váratlanul, gyorsítás közben szinte leállt a motor. Belegondoltam hogy ez milyen izgi lenne ha egy előzés alatt csinálná ugyanezt. Elvittem hát a kocsit egy közeli város márkakereskedésébe ahonnan végül is elhoztam a kocsit. (akkor a mi kis vidéki városunkban még nem volt Daewoo szalon). Mikor odafelé mentem azt hittem kiszállok és gyalog megyek haza, annyira rángatott, még a Daewoo szalon előtt is darabos benzinnnel indultam el a zöldnél. Azzal hitegettek, hogy átprogramozzák a vezérlő elektronikát. Végül is aznap nem csináltak vele semmit mint később kiderült. De nem adtam fel!!! Újabb telefonok "nem megy a kocsi" és ekkor megtört a jég. Vigyem el a kocsit egy hosszasabb felülvizsgálatra. OK!! El is vittem. 3 nap után mentem érte. A javítás papíron amit aláírtam csupa kódszám volt (nem kevés). A szervíz vezetője nagyjából ezeket mondta: "ez az 1,2-es motor még csak most esik át a gyeremekbetegségeken. A problémáról már küldtünk jelzést Daewoo londoni központjának is. " Most kb 500 km-ig szinte újra bejáratós az autó. Cseréltek benne olajat, szűrőt, ( az első kötelező szervízkor nem kell fizetni érte)
Most a kocsival semmi gond nincs. Mintha erősebb is lenne, és nyomatékosabb. Még kb 300 km van az 'új bejáratás" befejeződtéig. Akkor majd kiderül csináltak-e valamit.
Ezt a hosszú hozzászólást azoknak ajánlom akinek hozzám hasonló problémája volt a kocsival.