lajoska88
2004.07.28
|
|
0 0
535
|
Lassan véget ér a Rephyx elleni US-Japon csata (4000pont each, meeting eng., 30 kör). A terep 50% erdö és 50% mezö kis dombokkal. Tölem talán távolabb vannak a Vhexek (egy-egy csoportot kaptunk a közelbe, 3-at középen). Rephyx vezényli a gonosz Japonokat, én a dicsöséges US armyt.....................
.....................
Vettem 6 Shermant (M4A2 105 pontért a kapitalista drága k.a.-jukat)(azért csak 6-ot mert gondoltam itt gyalogos csata lesz), 2 LVT(A) 1 flame páncélos (vagy valami ilyet), 6 TBF Avenger vadászbombázót, 4 155-ös és 2 105-ös offboard-ot és 12 szállító 8 90mm AA-val, 12 felderítö Jeep-et és kb. 40 gyalogos egység (Engeneering, Rifle, géppityus és M1 Bazooka)......................
.....................
Taktika:
Délen 2 M4A2, 3 Squad és egy AA gyenge támadást intéz (elterelés).
Középen a lovasság (3 tank, 1 flame és kb 15 gyalogos egység 5 AA) a domb felétör.
Északon egy M4A2, flame és 8-10 gyalog......................
A többi a közeli Vhex közelében megáll.
.....................
A csata tüzérségi tüzzel kezdödik. Mindketten jól meglöttük a Vhex-ekhez legközelebbi területet......................
Támadásba lendültek a repcsik. Rephyx becsomagolva utaztatta a légvédelmét, amikor a repcsik lecsapnak... :-) Egy teherkocsit talán kilöttek.
..........................................
Északon félútig jutottam amikor a japán felségjellé változott a Vhex... :-(
Középen a Vhex domb aljáig (itt már meg is ebédeltek a japonok).
Délen is csak félútig.
Középen 5-6 Hi2 (vagy valami ilyesmi) tank tünik fel a dombon. A két Sherman 4-et kicsinál közülük. Északon is Hi2-vel van tele a terep (12-t számoltam). A középsö Vhex-et elfoglaltam.
Délen elakadtam, egy Sherman-t kilöttek. Gyalogosok, AA-k és tankok támadnak. Északnak fordultam velük és erösítést küldtem délnek. .....................
Minden körben átlag 1 tankot kilövök. 24 van Rephyxnek (most már tudom). Egy repcsit lelönek de én is lelövök egyet. Egy repcsi kicsinálja az északi flame-emet. A repcsijeim 2 tankkal végeznek. Rephyx kilö 2 tankomat és egyböl kiugrálnak a bakák. Rephyx lemészárolja öket 1 kivételével. Ö 3 kör után visszaszál és harcol tovább.
Nemsokára elveszítem a maradék 2 (3) tankom is. .....................
A középröl észak felé forduló bakákat visszaverik. Amikor lövök 3-an lönek vissza és az én embereim hullanak. Délen ugyan ez a helyzet. Nyomnak északnak és én nem löhetek mert az csak veszeteséget okoz. Az ágyúk üresek, a repcsik hangárban.
A bázis Vhexet támadja 2 Hi2. Egy megbúvó AA kilö egyet a másikat egy squad üti ki.
Északon nem tudok tovább menni, délen a szamurájok megállíthatatlanok.
.....................
.....................
.....................
A középsö dombon lévö Vhex-et nem tudom sokáig tartani. A saját délit talán megvédem.
.....................
.....................
Túl drágák ezek az Amik. A japon sokkal olcsóbb és nem sokkal rosszabb (erdöben még jobbak is).
Pontok alapján nem tudom hogy fogunk állni a végén. Majd meglátjuk. Még van 4 forduló. |
|