alto Creative Commons License 2004.07.26 0 0 35

Istenem, ha a jobboldal nem védené körömszakadtáig a Mellár, Szász féle szereptévesztőket, akkor még el is hinném, hogy valóban független tisztviselőket rúgott ki a kormány. Mert ugye a Fideszre az a jellemző, hogy pusztán filantrópiából kiáll egy tisztviselő mellett. Ne nézz már madárnak, ha kérhetem!

Mellárral ugyanaz a baj volt, mint Szásszal: azt hitte, hogy a kormány gyávasága miatt nyugodtan beszélhet hülyeségeket összevissza. Mióta dolga egy KSH elnöknek, hogy belenyúljon a politikába? Mióta dolga egy PSZÁF elnöknek, hogy nyíltan és bizonyítékok nélkül politikai támadást intézzen a kormánya ellen? A dolgukkal kellett volna foglalkozni, nem pedig a jobboldal szócsövévé válni.

Ne próbáld megmagyarázni nekem, hogy ez a két úriember nem tudte pontosan, hogy amit csinál, annak még egy demokráciában sem lehet jó vége. Annál azért több időt eltöltöttem a politikában, hogy ilyeneket be lehessen mesélni nekem. Ha én belepofáznék a vezérigazgatóm dolgába, hát páros lábbal rúgna ki, mert a saját dolgomba pofázzak bele, ne az övébe. És igaza lenne.

Az AB-ről meg nem én mondtam, hogy ma már a jóisten sem igazodik el rajtuk, annyira hiányzik a döntésekből a következetesség. Csak a kedvenc példám, hogy Bokros idején azzal mondták ki alkotmányellenesnek már nem is tudom melyik intézkedését, hogy nem volt idejük az embereknek felkészülni a döntés következményére. Aztán mikor OV sec perc alatt nekiment a nyugdíjemelésről szóló törvénynek, akkor a szocik erre hivatkozva megtámadták az AB-n, mire a döntés az lett, hogy nem, ez nem alkotmányellenes. Akkor mi a fenéért tekintsem az AB-t valami megfellebezhetetlen istenek tanácsának? Jogászokból áll az a társaság is, a jogászok pedig azt is bebizonyítják neked, hogy  a hetente az azt jelenti, hogy három hetente. És miért ne lehetne az alkotmány hibás? Miből gondolod, hogy az valami kőtáblába vésett alapigazságok gyűjteménye, amit egy nagyszakállú Mózes nyomott az alkotmánybírák kezébe lejővén a Sion hegyéről. Jogszabály az, a jogszabályokról pedig kurvára megvan a véleményem látván a jogállam dicsőséges működését Magyarországon.

Az összes általad emlegetett úgynevezett törvénysértés ártatlan kis játszadozás volt ahhoz képest, amiket mostanság OV forgat a fejében. Ha hatalomra jutása után az ellenkezőjét fogja tenni, mint amit leírtam itt az indexen, akkor személyesen mondok neked mea culpát.

Apropó! A KSH mostani elnökét szerintem nem Farkasnak hívják, hanem Pukli Péternek és mérvadó körök szerint az egyik legjobb statisztikusa az országnak. Csak ő nem csinál politikai purparlékat maga körül.

Előzmény: Luby (30)