Vulkan16V Creative Commons License 2004.07.26 0 0 9180

Halihó mindenkinek!

2 hétig nem voltam gépközelben és csak most reagálok néhány kérdésre. Bocs a fáziskésésért.

Boszinak - hogy a forgalmiban mi van írva az egy dolog. Ha kérdéses a motor, nyisd ki a mototetőt és nézd meg mi van benne. Azon kívül az oldalsó gumi díszlécre is rá szokták írni, de a döntő a motor. Azt még inkább elhinném (bár nehezen), hogy 1.4 16V helyett 1.4 8V-t adnak, de fordítva már eléggé meseszerű.

Plusz zúgás - Főleg a Bp. belvárosi tötyörgésben a lámpáknál a hütő ventilátor néha bekapcsol, de menet közben elmúlik neki.

Biovadásznak - az Autolook 2000 kormányzár jó választás volt. Kicsit utána kapartam és a hivatalos és kevésbé hivatalos vélemények szerint ezt csak flex-szel lehet levágni, 5-6 perc alatt. Azon kívül a kormány légzsákját is nehezebb ellopni.

Üzemanyagszintjelző - a felső részén zuhanásban és aztán lassul. A Fórumon (én végigolvastam) már volt róla szó, hogy az üzemanyagtartály alakja nem szabványos és a szintjelző ugye csak szintet mér.

Fordulatszám az első 1000 km-en - 1.4 16V-nél 130-as tempót 4000-es fordulatszámmal tudtam menni.

Mindenkinek -

A kuplung kattogása változik. Van amikor előjön, van amikor elmúlik.

Thalia klíma - Ha a műszerfal teteje átforrósodik, remekül működik hősugárzóként és akkor nehezebben hül. Ha parkoltok, terítsetek rá valamit. Ilyen ezüst színű izé a Tescoban 199 Ft. 

Rázás - az első 2000 km-en 0-150 km/óra közötti tartományban nem jött elő, pedig GY gumi. 

Előjött viszont a vezetőülés kattogása. Mintha egy rugó törött volna, vagy surlódik egy másikhoz. Természetesen kanyarban és bukkanóknál. Ez nem lenne csoda, miven 192 cm és 120 kiló vagyok. De volt megoldás. A vezetőülést az abszólut alsó ponttól egy kattanást felemeltem és a kattogás megszűnt.

Ha van észak pesti márkatárs - és miért ne lenne - érdemes benézni a Fóti út Megyeri út sarkán lévő Peugeut - Renault alkatrészboltba. Kedvesek, sok mindenük van és olcsóbbak mint a ... (Negatív reklámot ne írjak már le.)

A gép különben qrva jó. 3500-as fordulatig nagypapás, de 4000 felett nagyon tud harapni.

üdv mindenkinek.