A "szakértelem" mítoszát a Medgyessy brancs végleg eljátszotta. Hasonlóképpen a törvények tiszteletével kapcsolatos várakozásokat is. A "kultúremberi magatartásról" ne is beszéljünk. Mióta tekinthetők "kultúrembernek" a fizetett besúgók?
Én ugyan a kémelhárító és a besúgó között különbséget teszek - az előző akár rendes polgári foglalkozás is lehet, a második már neccesebb - de ha te nem így gondolod, az a te dolgod. "Kultúremberi" magatartásról lehet vitatkozni, de szerintem a mai politikai közéletben, parlamenti stílusban az szoclib koalíció emberei rövidnadrágos játszótéri kisgyerekek a velük szemben álló kocsislegényekkel szemben. És itt nem a bazmegozásra gondolok, mert az még normális ember száján is kicsúszik néha, hanem a gúnyos röhögésekre, vigyorgásokra, személyre szabott gyalázkodásra (médiaváltozata ennek Kerényi mester elmebeteg műsora a HírTV-ben), az "a szembenállók eleve hülyék, bűnözők és hazaárulók" szemléletre. Ebben azért lássuk be, a szoclib eléggé le van maradva.
Milyen törvényeket nem tisztelt a "Medgyessy-brancs"? Ebben a kijelentésedben azt érzem, mintha a M.-brancsot szándékos törvénysértésekkel vádolnád. Ilyet én most nem tudok felidézni. Tévedni lehet egy törvény megalkotásakor és akkor az AB esetleg elmeszeli a törvényt, de az nem szándékos törvénysértés, hanem szakmai tévedés.
A szakértelem mítoszának ügyében nagyjából egyetértünk, MP-től sokkal többet vártam. Bár az a véleményem, hogy csak tisztán közgazdasági szempontokat figyelembe véve nem lehet egy országot kormányozni, mert ami közgazdasági szempontból kívánatos lenne, az nem biztos, hogy társadalompolitikai szempontból is az.