Óvakodjatok a Renault Meszlényitől (Békéscsaba), mert nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak velük, többekhez hasonlóan viszont én is kedvező tapasztalatokat szereztem a Renault Fejesnél Hódmezővásárhelyen.
A Thaliánkat a “körzetileg illetékes” békéscsabai Renault Meszlényinél vettük.
Már a vásárlás során sem találtam őket korrektnek. Az rendben van, hogy minden autószalon trükközik, de ne hazudjanak az ember szemébe és ne nézzék nyíltan teljesen hülyének. Akkoriban 2.460.000,- Ft akciósan a Thalia Azure, ez fent volt a Renault Hungária honlapján is és újságokban is láttam. Erre rákérdezve bizonygatták, hogy az ár 2.500.000,- Ft és a netről kinyomtatott hirdetésen a 4-es és 6-os számokat sem akarták ismerni, aztán egy zavaros szöveg után elismerték, hogy bár ők ilyenről nem tudnak, de azért ez Békéscsabára is vonatkozik.
A finanszírozásnál kinyomtattak egy ajánlatot, nem a Renault Credit-ét. Rákérdeztem arra is, de szerintük az drágább. Ennek ellenére kinyomtattattam és hogy-hogynem 1 %-al kevesebb THM és alacsonyabb törlesztő részlet volt a Renault Creditnél.
Volt még néhány hasonló húzás a vásárlásnál, de most ment el igazán a kedvem tőlük.
A kuplung kattanást meg akartam nézetni és elég keménynek találtam a guminyomásokat is, de nem mérettem meg az eddigi 1 hónapban (akkor vettem át a kocsit), gondolván, hogy az új autó átadásánál csak beállították.
Nyaralás közben betértem a hódmezővásárhelyi Renault Fejeshez. Nagyon kedvesen fogadtak. Megnézték a kuplungot. Szerintük a Thaliáké ilyen, egy rugó kattanását hallom, van akit idegesít, van akit nem.
Megkértem, hogy nézzék meg a guminyomásokat. 3,4-3,6 volt, kérdezték, hogy ki fújta fel ennyire. Mondtam, hogy én így vettem át és szembe sem jutott megnézetni, gondolván, hogy ez az ún. nullrevízióban benne van. Erre még jobban kezelésbe vették a kocsit és megállapították, hogy Meszlényiék úgy adták át, hogy lényegében nem végezték el a nullrevíziót, legalábbis korántsem teljesen!
Erre ők Vásárhelyen az ilyenkor szokásos csavarmeghúzásokat megcsinálták, az ajtó visszazárást beállították, a számítógépre is rákötötték a kocsit, vagyis elvégezték azt, amit Békéscsabán el kellett volna végezni.
Érdeklődtem izzókészlet után, erre csodálkoztak, hogy azt nem kaptam Békéscsabán. Náluk elakadásjelző háromszöget, eü. dobozt, izzókészletet,stb. tartalmazó egységcsomagot adnak a kocsihoz. Ezt vettem náluk pénzért. Mindenki nagyon kedves volt, így ezentúl igyekszem ide hordani szervízbe.
Arra persze volt eszük Meszlényiéknek, hogy nullrevízió helyett felmatricázzák a kocsit, de ezt ezen a délutánon sikerült nyom nélkül eltüntetnem…
A rendszámtábla kerethez még nem nyúltam:)
Amúgy a Thaliával elégedett vagyok, szereti a család, csak ezek szerint egyáltalán nem mindegy, hogy hol veszi az ember.
Nem értem meg, hogy miért éri meg egy szalonnak ennyire genyónak lenni, mert én ezentúl mindenkit lebeszélek Meszlényiékről és az ismeretségi körben Thalia után érdeklődőket (voltak már ilyenek) Hódmezővásárhelyre irányítom.