Geraszimov Creative Commons License 2004.07.23 0 0 2041

Hello!

Nos lehet, hogy nem voltam egyértelmű. Én azon lepödtem meg, hogy bár folyamatosan mindekitől azt hallottam, hogy az első pár ezer kilóméteren a motor és váltó nyerssége miatt nem jó 5-6000 fordulaton közlekedni, vagy hirtelen vad gyorsításokat kezdeményezni a ford. mérő pirosáig, ez a környezetemben Opeltől, Saab-ig így volt, itt csekély 1700 kilóméter megtétele után az autó belének kitaposását tartják jónak. Amit pedig a Check lámpával kapcsolatban írtam: a többiek beszámolóiból az derült ki, hogy sehol sem beszéltek még ilyen nyiltan arrol, hogy bekormolódik a jószág, és ez bizony megkeveri a helyes égést egy csöppet. Egyébbként egy alapos meghajtás után kormos a kipufogó, úgyhogy az ützemanyag hasznosításban nem egy modern dízel v benzines szinten áll, hogy alig legyen égésterméke, meg veszteséghőlye, azt hiszem ezt kijelenthetjük.

Az autó viselkedése egyébként fantasztkus, de az 1.2-es megpakolt családi kiruccanásra, hegyes terepen alkamatlan. Négy  személyel és csomagokkal 80 kilóméteren a nyugodt tempos haladás fenntartásával annyi benzint fogyasztot, mint 180 kilóméteren kétszemélyel. Nem akartam hinni a szememnek amikor jól láthatóan ment az üres állás felé a benzinmutató.     

Előzmény: Négyesi (2019)