harpokratesz Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1327

majd küldök néhány LL számot.

a kantoni (és a mandarin) nyelvet szokni kell, elég furi, de úgyanúgy hozzá lehet szokni, mint a többihez. a kantoniban a magánhangzók ejtése bonyolultabb, elnyújtottabb, hangsúlyosabb, éneklősebb, többféle hangmagasságban ejtik, így a jelentésük is különbözik egymástól.

én sem beszélem egyik ázsiai nyelvet se, pedig nagyon szívesen és örömmel megtanulnék japánul és kantoniul, de sajnos egyelőre pénzkérdése a dolog.

pl. a koreai nyelv hangzásra nagyon hasonlít a japánra (sokszor nem is tudom eldönteni melyiket hallom), csak az írásjeleik nem. persze nem véletlen, hisz anno erről a területről vándoroltak be tömegével a japán szigetekre, keveredve az ottani őslakosokkal.

Leon Lai-hoz ajánlanám neked az egyetlen itthon elérhető filmjét, amiben nagyon cool, de a film is cool és a zenéje is. abszolut formabontó művészfilm. szerintem neked nagyon tetszene. anno (1996) a mozikban itt nagy sikerrel ment, azóta már kulti film lett. a másik főszereplő fiú benne, a már említett Takeshi Kaneshiro (alias Aniki). ha érdekel, megadom a film pontos paramétereit.

Előzmény: ba-bylon (1316)