boborján Creative Commons License 2004.07.22 0 0 570

Háj!

Nemtom' honnét van ez a kis iromány,kb. egy éve kaphattam,asse' tom',tényleg el lett -e küldve.Remélem,igen:

"Kedves Budapesti Városvezetés, kedves Bizottsági Döntéshozók, kedves minden útépítésekkel foglalkozó kolléga!

Önökről bízvást elmondható, hogy szakmai pályájuk csúcsára értek. Kétségtelen, hogy valamennyien megfelelő, és a legmagasabb szintű szakirányú képzésben vettek részt, és ezen tudás kamatos kamatai ma Budapest útjain (és útfelein) első kézből tapasztalhatóak. Én a magam részéről mindjárt az elején köszönetemet is kifejezném ezért a magam pesties módján Önök felé: dögöljenek meg, és akkor rendes vagyok, nem részletezem. Nem cifrázom, nem kezdek MÉNEM-mel mondatot, nincs se családfa, se ökölrázás, csak így egyszerűen, szívemből mondom: dögöljenek meg. Aki aláírta a Deák téri sávok egyidejű szétbombázását mindkét oldalon, elterelés, előzetes kommunikáció, menekülő útvonalak lehetősége nélkül, az kevésbé értett bárminek az építéséhez, mint a Nemzeti Színház díszpáholyait tervező szerencsétlen, pedig azok premier plánban a közönség felé néznek, cserébe viszont a színpadra - mit tegyünk - nem esik rálátás. Én a magam vendéglátós végzettségével aszondom, aki ilyet csinál, azt elsőéves hallgató korában örökös eltiltásban kellett volna részesíteni a szakmáját illetően. Bár ki tudja, talán maguk is vendéglátósok, és ugyanannyi várostervet láttak mostani kiérdemelt pozíciójuk elnyerése előtt, mint a Moszkva-térihamburgeres.

Maguk most végignézhetik egy város körültekintő harakirijét minden áldott napon, élvezzék ki a látványt alaposan. Rendkívüli képességükkel egy aláírással kinyírták az Erzsébet, a Lánc-, és a Szabadsághidat, a Körutat mindkét irányban, az Andrássy, Bajcsy-Zsilinszky utakat, a Hegyalját a BAH-ig, a Budafoki, Bocskai, Alkotás, Attila, Alagút utakat és utcákat, a Roosevelt tér amúgy sem nyugis környékét, a Váci utat a Dráva utcáig és még sorolhatnám. Ez olyan teljesítmény, amire vélhetően Yoda is csettintene a nyelvével, és megjegyezné, az Erő vele van. Vele, mi? Az Erő. Hogy állítanák ki rólatok a Nemtörődöm Faszok Szobrát a kiszáradt Duna medrében (jól is mutatnátok, napkérós, zsebredugott kezű, bőrjakós óriási makkok cigivel a szájban). Azok is ti voltatok tavaly, aki a Bartók Béla úti felújítás okozta káosz megkönnyítése érdekében felbontottátok a dél-budai rakpart bevezető útját, kb. 80.000 ember mindenlehetséges útvonalát elvágva ezzel, mi?

Van úgy, hogy egy városvezetésnek átmenetileg nincs akkora tere lakói javára döntéseket hozhatni. Van úgy, hogy évekig csak kicsi, apró változások jutnak. De hogy egy városvezetés szisztematikusan kibasszon azzal, aki ott él, és neki adja adóforintjait, az hajmeresztő. Most így állunk:

-a parkolási díjat önkényesen emelitek, nekem semmi beleszólásom, jövőre a lakhelyemen sem állhatok ingyen

-az utak hullámosak, kátyúsak, szar szemét mind, amit felújítotok egy év alatt elrohad, mert annyira minőségi munkát követeltek korrupciómentesen

-annyi eszetek sincs, hogy a kamionokat, és egyéb batár állatokat napközben kitiltsátok a városközpontból

-a rendőr nekem beugat, hogy zöld kártya, miközben nem látjuk egymást az elhaladó Volánbusz füstjében. Ti meg környezetvédelemről szónokoltok???

-minden 5 kocsibaszállás egyszeri kutyaszarbalépéssel is jár. Legyen szaros a te kuplungod napokig, azt kívánom!

-a Kálvin-téren annak a gyönyörű új üvegpalotának egy jelentése van: A városkép-védelem, az egységes látvány megőrzésének feladata sosem hallott dolog nálatok. Viszont az „így-vagy-úgy-de-megépítem-úgyis-adtok-engedélyt” még működik. Gratulálok, szép munka!

Végezetül Demszky úrnak üzennék : tudom, hogy szeret az aktuális kommunikációnak megfelelő helyeken és jelleggel sajtótájékoztatókat tartani. Két tippet adnék:

-térdeljen egy Peep-show forgószínpadára, és tépje le nyakkendőjét! Az újságíró dobálja az ötvenest, és csak akkor hallhassa-láthassa Önt.

-kapaszkodjon fel a haverok mellé a ketrec falára egy jó kurkászásra a Majomházban. Ez önmagában is elég volna.

B. Knox természetimádó és mormon prédikátor, a Mazdazdan Egyesület dalárdájának baritonistája

doffek gábor budapest"