Norcrys!
Bánom érted hozott fáradságomat, reménységemet, kicsit tanúságomat melletted, mert kevés embert szólítok meg a Fórumon. De ezt kompenzálni szoktam azzal, ha már megszólítottam, vagy nagyon krisztusi lesz, vagy antikrisztusi, legalábbis a velem való viszonya. Most ez bontakozik ki kettőnk között, látom.
Az érzéseid meg igazságtalanok, hamisak, tény, hogy nem oktattalak, ténnyel szemben érzéseket nem szokás szembeállítani. Többet ilyet ne tegyél, velem ezzel nem mész semmire!
Megítélni meg megítéllek, mert ez van a Bibliában, ez evidens, erre van bennünk Krisztus értelme (és Ővé az ítélet), aki ezt tagadja, nem is ismerte Őt, mert Ő ilyen, Pál ezt teljesen egyértelműen tanította. De nem ítéltelek meg, csak a Bibliával vetem össze, igaz vagy-e, vagy hamis. Azaz az Ige ítél téged, és csakugyan, Ő kapta az ítéletet. Egyszerű, egyértelmű, igazságos.
Én pedig akkor engedek neked, ha megmutatod a tévedésemet, de nem alálzatoskodást kedvelők szerint, kik Istennek nem tetszenek, hanem a Biblia szerint.
Viszont rólad állítom, hitre nézve nem vagy becsületes ember, és nem szereted Krisztust. Egyenes beszéd? Én ezt igazolni is tudom, igazoltam is (pl. a szeretet kiűzi a félelmet, aki szeret, engedelmes Neki, stb.)
Javaslom, ne szólongass, bánom, hogy szóltam hozzád, ha szólongatsz, igen szokatlan (de tőlem megszokott) viselkedést, vehemenciát, elszántságot (á, inkább következetességet) kapsz tőlem, egy tartós ellenfelet (nem ellenséget). Javaslom, ha velem nem akarsz vitázni, te egyet se szólj nekem, mert kedvem van megfelelni, és rólad egy sor hamisságot tudok, miért távoli amcsi tévtanítókat ostoroznék, mikor itt a fórumon egy példa?
Persze az is lehet, hogy nem leszek agresszív, csak később, vagy tán soha, de mit lehet tudni?
Ha a békességet keresed, nem szólongatsz, és én sem szólok hozzád. Sőt, nem szólsz írásaimról, és én sem a tieidről. Lásd, erre se adj választ, ha kötözködsz, akkor viszont békességre tőlem ne számíts!
Azonban annak örülnék, ha tévedésemet a Bibliából megmutatnád, azt megköszönném neked! Nem egy kiragadott, önkényesen értelmezett verssel, mert szokása a ravaszaknak, hogy környezetéből kiragadott verset idelöketnek, mintha egész mást jelentene, mint amit jelent. Én ezeket meg szoktam buktatni, ahogy a bibliai állításoknak álcázott tévelygéseket is, engem eddig megkötni senki nem tudott a Bibliával, noha alázatos voltam. Csak szabadítani szemét emberi elvárások alól.
Szóval Bibliaismerő emberhez szólj a Bibliából megmutatva, és szívesen épülök általad! Vagy hallgass, szólj mással, vagy kötözködj, és akkor esetleg nincs békesség.
Cserfa