Norcrys Creative Commons License 2004.07.21 0 0 17
Sok negatív dolgot tartasz rólam! Az, hogy egyfajta hozzáállásotok van a világhoz, rendben van, de fogadd el az enyémet is. És ez a topic nem személyeskedésnek lett megnyitva. Nem hiszem, hogy ma a korai keresztények idejét éljük, nem emiatt szeretnék anonim maradni, hanem mint egy normális ember, aki nem fél, de nem is szeretné a disznók elé vetni a gyöngyöket. Sok a disznó, ezt te is tudod.

Az ellenségről rosszat írsz.
Akik rosszat tesznek, másoknak ártanak, azokról azt tudom írni, hogy rosszat tettek, ártottak. Pont. De most semmi konkrét dologról nincs szó, a sok biblikus magatartásforma emlegetése helyett gondolj jót rólam, pl. hogy azért írtam, mert jószándékkal védek valakit, aki szintén református és nagyon szimpatikusnak találtam, hogy vállalja magát.
Szerintem nem térítgetésre való ez a topic és a fórum legnagyobb része, úgyhogy légyszíves ne ezzel jöjjetek, meg a végletes kereszténységgel.

Bizony mondom, ügyeskedsz, fogalmazol, adagolsz, megszűröd, mit és mit nem, meg akarod tartani nem, hogy életedet, de annak tört kis részét is saját óvatosságoddal, és ezt is kidumálod, félsz, aggódsz, sötét gondolataid vannak, nem bízol, nem az öröm, a bizalom árad belőled, nem szabaddá tennéd társaidat, hanem hozzád hasonló óvatossá, fogalamzóvá, adagolóvá.
Bizony mondom, ez felfivalkodottságra vall. Nem félek és nagy örömöm van a szellemi szabadságban. Ha kérdezek itt valamit azért teszem, mert nem ismerem. Amit ismerek és csinálok, azt meg még nem írtam le. Nem attól leszek szabad, hogy hozzád hasonlóan gondolkodok, ez a te szabadságod, ez meg az enyém.

Szóval, végre írjon valaki elfogultság nélkül a Bibliáról. Mondtam én, hogy itt az nem sikerül.
Előzmény: CSerfa (15)