CSerfa Creative Commons License 2004.07.21 0 0 16

Norcrys!

Már bánom előbb kelt szólásomat.

Te hazudsz, hogy én kioktattalak, 11-ig egyáltalán nem oktattalak, kérdeztelek, és igenné, meg nemmé tettem (egyértelművé), kirisztusi-e igyekezeted szerintem, ebben, meg abban, vagy nem. Mert több lehetőség nincs.
Te fogalmazol, és ember mögé küldenél, szívemből szólok, és más alá nyomnál, oltsam meg a szellemet, tegyaem félre a Bibliát, és alázatoskodásban gyönyörködjek? És akinek engedek, az uralkodni fog rajtam?

Lásd, milyen ravasz vagy, ahelyett, hogy te engednél nekem (hisz én szóltam előbb), engem hajtanál engedelmességre, Istentől elforduljak, embernek (neked) engedjek az ő istentelenségében?

Én nem várok engedelmességet tőled, nem mondom, ezt tedd, vagy ne tedd. Csak tanúskodom rólad, ha teszed, ezt vélem rólad (tetteidről), ha nem teszed, akkor meg azt. Mert én csak a Bibliát tárom eléd, csak arra hivatkozom, mire jutunk, ha a Biblia igaz.

Ám véleményem van, szerintem te Krisztusnak és apostolainak vagy engedetlen, szeretetlen (ezt fejtegetem az előbb is, mégpedig a Biblia alapján), én ennek csak tanúja vagyok, nem elvárója, sem a te vádlód.

Tanú, aki vizsgálhatóvá tesz téged, aki segít nyilváncvalóvá tenni a te indulatodat, félelmeidet.

Te meg elvárnál tőlem, a szellemet megoltod, fórumtársadat megszólod, ravaszul fogalmazol, és engem tanácsolsz?

Ha hibázom, mutasd meg a Bibliából! És megköszönöm, és megtérek belőle!

Én is megmutattam neked a hibáidat, mert reménységem volt felőled.

De te nem hibámat mutatod, csak engem is megszólsz! És Biblia nélkül, sőt, ellenére tanácsolsz, sőt, nem is tanács az, hanem te egyenesen elvársz tőlem, méghozzá igazságtalanul!

Nem engedek neked!

CSerfa

Előzmény: Norcrys (13)