CSerfa Creative Commons License 2004.07.20 0 0 1

A Bibliából nem lehet megismerni Istent.

Csak foszlányokat lehet Istenből ismerni. Pál írt módszert Isten megismerésére (Ef. levél pl.) Ami nem e fórumra való.

A Bibliából nem lehet megismerni Isten akaratát.

Noha szól róla, de nem könyvet, sem írástudókat, hanem írástudatlan, egyszerű embereket küldött akarata (a menekülés útja) ismeretésére.

Írástudó, bolond ne hirdesse Isten akaratát, mert akár a sánta tehetetlen lába, olyan az ő a szájában az egyébként igaz gondolat, emberek ilyet tőle be nem vesznek, és jól teszik.

Aki képes Isten akaratát hirdetni, nem fórumon fogja tenni,

hanem személyesen, arcról arcra teszi. Nyoma sincs más szolgálatnak (hirdetésnek) a Bibliában.Tudom, így kevés ember érhető el, de a Mester sem tett másképp, nem élt a római lehetőségekkel, szó sincs nagyüzemről, gépesítésről, szervezetekről, egyebekről, arcról arcra, ilyen egyszerű és visszafogott az igaz.

A Biblia nem lett az emberekhez küldve,

noha hasznos, és hasznát én tanúsítom.

Emberek lettek emberekhez küldve, mennyivel egyszerűbb lett volna könyveket küldeni, de nem.

A Biblia csakugyan mindenki számára elérhető, ezért nem e Fórumra való, nem kéne hosszan és sokat idézgetni, mert ez nem jó, hanem ez a Biblia lejáratása,

A te munkásságod többet árt Krisztusnak, mint használ.

Az írásmagyarázat kegyelmi ajándék, és a gyülekezetbe való, nem fórumra, sem hordóra, sem mindenkinek-mindenkihez, pláne nem kéretlenül.

Nem mindenki kap kegyelmi ajándékot magyarázatra, pláne nem tanításra, kevesen is legyenek, és ezek mondom, a gyülekezetbe lettek helyezve,

fórumtanító, magyarázó nincs Istentől.

Alighanem te versengsz az igazakkal, és versengésből hirdeted Krisztust, de leginkább saját okosságodat, okoskodásaidat, meg mások okoskodásait, írástudók ostobaságait, istentelenségét, igazságtalanságát.

E fórum látogatóinak többsége nálad egészségesebb, elvetik a te igyekezetedet, és jól teszik.

Én, Cserfa írtam ezeket, aki azt vizsgáljom, mire jutunk, ha a Biblia igaz, és ehhez szó szerint veszem a Bibliát, meg lehet nézni az adataimban. És bizony én hiszek Jézus Krisztusban, és nem hiszek neked.

U.I.:

Rengeteg lehetőség van hirdetni azokat az okoskodásokat, bölcselkedéseket, amiket te nyomatsz, igaz, te is nyugodtan megteheted itt, de én is nyugodtan felírom rólad-igyekezetedről vélekedéseimet. Ahogy a felekezeti szócsövek, meg tanításaik ellen is felléptem olykor, ellened is fellépek, noha rejted felekezetedet, meg, hogy tulajdonképpen ki vagy, milyen megbízásból cselekszel, és melyik felekezet szócsöve vagy.

Előzmény: lsr (-)