bubba2001 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 875

mi tavaly voltunk hurghadán. onnan is volt kairoi fakultatív. mi nem mentünk el a következők miatt: hajnalok hajnalán indult a busz, kb 5óra az út. a legnagyobb forróságban érsz oda, van kb másfél óra a kairói múzemra, majd ugyanennyi a piramisokra. (lévén h az országban csak konvojban haladhatnak a buszok -kb 50busz- mind egyszerre érnek oda, és az ekkor a látnivalóknál kialakuló tömeget nem tudom szalonképesen leírni....)  aztán kajálás egy telezsúfolt, elég kétes állagú és higiéniájú, és mellesleg kis választékot felkínáló svédasztalos "étteremben". ezt követően látogatás a "szőnyegmúzeumban" és a "parfümmúzeumban", ami valójában két üzlet, ahol az utazást szervező helyi cég szerződve van, és százalákot kapnak a pancser túristákra a kereskedők által baromi erőszekosan ráerőltetett bóvlik árából. itt természetesen egy kicsivel azért több időt áll a busz, mint a piramisoknál, és a kairói múzeumnál... aztán hulla fáradtan, éhesen indulás haza. érkezés késő éjjel. elvileg azzal hitegetnek, h a vacsorával megvárnak, ez vagy így lesz, vagy nem, de ha mégis, akkor is természetesen a már erősen megkopasztott svédasztal kihűlt ételeiből szemezgethetünk...

engem nagyon érdekelnek a piramisok, és a többi kairói látnivaló, de nem ilyen áron! inkább egyszer felülök a malév menetrendszeriére, és foglalok a neten egy kairói szállodát 3éjszakára, és megnézek mindent a saját tempómban az utazási iroda simlis húzásaitól és a legnagyobb tömegtől mentesen.

a leírtak AI ellátásra vonatkoznak, félpanziónál asszem' nem így van megoldva a kaja. és persze a leítrak nem is törvényszerű dolgok, de előtte is, akkor is és azóta is sokaktól ugyanezt a forgatókönyvet hallottam.

szomorú. :-((