gentry Creative Commons License 2004.07.19 0 0 1977

Először is check-lámpa, ez történt ma: Voltam reggel a szervizben (Danubia), égési rendellenesség. Azt mondták, hogy tesznek bele valami adalékanyagot, utána pörgessem magas fordulaton és rendbe fog jönni. Mivel reggel az asszony kizsebelte a családi kasszát és mindössze párszáz HUF volt nálam, így holnap tetetem bele az adalékanyagot. Igazából örültem is, hogy így alakult, mert délután felhívtam Kornélt (Vác) aki ugyanazt mondta mint a reggeli szerelő srác, így nyugodt lélekkel megyek holnap vissza. Kornél szerint egy hét kell neki, hogy kitisztuljon, majd jelentkezem a fejleményekkel.

Másodszor, az 5.-ben 50-nel problémakörhöz: Most már végképp nem tudom, hogy mi kell a Kalosnak. Ugyanis állítólag ez az égési rendellenesség pont azért jelentkezik, mert nem húzatom ki rendesen a motort (reggel 8-kor és este 6-kor Bp belvárosában nem könnyű kihúzatni egy motort). Beszéltem több szerelővel akik azt javasolták, hogy pörgessem jobban a motort, itt volt Sárkány példája aki lepadlózta kétszer és elmúlt a check-lámpás gond, ezek inkább azt engedigk sejtetni, hogy nem 1.500-as fordulat kell a Kalosnak. Én nem vonom kétségbe demaging2 szavait és hozzáértését, de ha ő mindig ilyen alacsony fordulaton megy, akkor már rég világítania kellene a check-lámpájának.

Szóval nem értem én ezt, de nem baj, holnap adalékanyag, majd pörgetés és majd beszámolok a tapasztalatokról.

U.i. Ennek a pörgetés dolognak igazából a nejem örül, mert ő hajlamos elfeledkezni a sebességváltásról. Talán az a baj, hogy eddig zömmel én vezettem. :-)