III. ütemesek!
Rendelt már valaki lakásklímát a CS ISLAND BT-től?
Információim szerint a Nádorliget III ütemnél csak ez a cég végezhet klimaszerelést. Az egyetlen típus, amit felszerelnek, az a saját maguk által beszerzett FUGITSU split klíma. (vigyázat, nem FUJITSU márka!)
Mivel kizárólagos joguk (???!!!) van a szerelésre, az áraik megállapításánál nem szégyenlősek. A jelenleg elfogadott piaci ár kétszeresét kérik a szerelésért. Manapság egy szakszerű klímaszerelés 35-40 e Ft + ÁFA -ba kerül. Náluk ez 79.000 Ft + ÁFA!!! plusz a berendezés ára.....
Én mindenképpen azt várnám, hogy egy újépítésű lakásnál a szerelés még kevesebbe kerül, mint egy kész lakás esetén, mivel a vezetékeket még vakolás, illetve az aljzatbeton elkészülte előtt el lehet helyezni. A klímás fórumon ráadásul úgy értesültem, hogy a FUGITSU nem a legjobb berendezés, elég zajos.
Állítólag a Torma KFT azért adott nekik kizárólagos jogot a szerelésre, hogy a külső kép ezáltal egységes legyen. Szerintem pont az ellenkezőjét érik el ezzel, mivel a CS ISLAND olyan drága, hogy valószínűleg csak nagyon kevesen rendelnek, és az átadás után mindenféle fajta klímaberendezések fognak feltűnni az új falakon.
Felháborítónak tartom, hogy a TORMA KFT ilyen monopolhelyzetet teremt, ezáltal a lakástulajdonosokat megfosztják a választás lehetőségétől, attól, hogy a vadonatúj lakásukat ne az elkészülés után kelljen szétfúrni, na és a dolog anyagi vonzatát meg főleg nem kell magyaráznom.
Szerintetek mit lehet ebben a helyzetben tenni?
Felvette már valaki ez ügyben a kapcsolatot Tormáékkal?