ZsozsoElit Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1914
Nem egészen értem mit értesz normál peremen, a lényeg, hogy a gyári 175/70R13 guminak 185/60R14 és 195/50R15 a váltómérete majdnem mm pontosan. A /50 meglehetősen "peres" guminak mondható, de ilyen módon a /70 is peres, csak az alapméret. Tudtommal a /80-at nem szokták jelölni annak a hivatalos jelölése 165xR13 talán. Egyébként gumi és gumi között is van különbség, van amelyik jobban szétvekszik az úton és van amelyik jobban ballonos ugyanolyan méretben. Nekem az a Goodyear bejött, nem annyira "lapos", és legalább az előírt nyomásra kell felfújni, nem szabad hogy puha legyen, mert akkor a felninek annyi a városi kátyúk miatt. Nekem eddig szerencsém volt vele, nem ért bele semmilyen gödörbe, de ehhez azért el is kell kerülni őket, amennyire lehet. Annyit segítenek az új gumik, hogy van már felnivédő is rajtuk, tehát a felni szélénél a gumi egy kis peremmel van ellátva, amitől megvédi az odakoccolás esetén. Sajna nekem csak az egyik gumin ilyen, ami egy korábbi malőr miatt ki kellett cserélni, és azóta ez a típus is ilyen megoldással készül, a másik 3-on még nem volt ilyen felnivédő perem.
Előzmény: RockKéró (1911)