Lórien Úrnője Creative Commons License 2004.07.14 0 0 1248

:)) OK, nem érzem még helyenként, de vannak olyan Bartók darabok, amiket imádok, pl. Allegro barbaro, Román népi táncok.. mhhmmm :))

Túl egyszerűek??? Hát, nem tom... mondjuk én ha csak Schubert op. 1-ét hallgatom meg, lehidalok, hát az annyira tele van modulációkkal, hogy önmagában kiénekelhetetlen (pedig próbálkoztam vele Oféliával együtt :)) Eredeti nyelven... :)))

Beethoven... na, hát pl. az op. 110... asszem, amelyiknek két tétele van, és a második, Arietta c. tétele olyan jazzes, hogy még! Nagyon sokszor hallottam normálisan, komolyzenésen eljátszva, de volt olyan zongorista is, aki direkt még rátett egy lapáttal, és tök jazzes volt. Liszt meg... Liebesträme? Zongoraversenyek? Ezek aztán nem egyszerű dolgok!!! De Lisztet szvsz nem lehet nem szeretni. Totentanz! Meg stb. Jó, Chopin egy külön világ, egyik legnagyobb kedvencem, főleg a Fantasie-Impromptu, keringők, etüdök, Nocturnök... szóval minden :)) Ja, g-moll ballada!! Óóóóh! Jaja, benne én is mindig el tudok mélyedni. Sztem a mazurkák a legnépiesebbek, van egy plusz töltetük, olyan lengyeles tényleg. És olyan melankolikusak, vidám-szomorúak, és olyan nagyon jellegzetesek, jajj, nagyon szeretem őket! :))

Ahha. Én főleg a tiszta, pure magyar zenéért vagyok oda. Táncolok is 11 éve, és imádom :))) Tanulni nemigen tudok, mer apu bőgős... :)) Meg hát persze a zongorával kezdte, de zongizni zongizom, ezenkívül ő tangoharmonikázik, picit csellózik, gardonozik... kihagytam valamit? Meg klezmer zenét is játszik egyébként. Az nagyon furi sztem.

Hmm, úgy érzem, már belemagyarázhatatlanul OFF-topic vagyok, bocs :)))

De olyan jól elbeszélgetünk :)))

Előzmény: harpokratesz (1239)