Először is, bármennyire nehéz, őrizd meg a nyugalmadat. Csak hideg fejjel kerülheted el, hogy a másik fél, aki mondjuk egy dörzsölt furgonos, átverjen. A kék-sárga bejelentő kitöltésével senki nem ismer el semmit! Viszont utólag mindent meg lehet magyarázni, mindent le lehet tagadni. Ha a másik fél azonnal hívja a férjet, haverokat, te még kisebb esetnél is azonnal hívd a rendőröket; egyrészt nem vernek meg, másrészt nem változtatják meg a "tényállást". Ha nagy a családi összefogás, különösen számíthatsz arra, hogy később előkerül egy-két tanú, akik éppen pirosnak látták még a havazást is.
rakoscsabai:
Sajnos a rugalmas lökhárítók miatt egy ilyen ütközésnél elsőre nem látszik a kár. Amikor a másik fél benyomja a lökhárítót, az lehet, hogy el sem törik, de:
- első körben tönkremegy a belső szerkezete, és a következő esetnél már semmit nem hárít
- második körben akár az alváz is összenyomódhat, torzulhat, amit ott a helyszínen észre sem veszel
- harmadik körben ki tudja, mi merre, láttam már olyat is, hogy kisebb koccanástól megszorultak a hátsó ajtók
Hyppolit:
Nekem félliteres teás üvegek szoktak a pohártartóban zörögni. Már többször elindultam az őrület felé, hogy úristen, mi van a gumivan, futóművel, mingyár' meghalunk. :-)