nagylangi Creative Commons License 2004.07.07 0 0 160

Ajánlok én is egy könyvet még, igaz nem olyan szakértő munka, csak egy fejezetet szán Kennedy-re (de mivel inkább áttekintő gyűjtemény, ez belefér)

Jörg Uthmann: Merényletek könyve

Nekem tetszett, a Kennedy-esetről is korrekten ír... igaz eléggé lehúzza Stone-t, de jogosan :))

A záró mondata vmi olyasmi, hogy: "amíg az amerikaik nem tudják elfogadni, hogy elnöküket nem egy összeesküvés, hanem egy magányos őrült gyilkolta meg..." (pontatlanul idézek)

Volt szerencsém, egy tengerentúli diákcsoporttal erről beszélgetni (+ egy amerikai tört.proffal is) és meglepő az arány... abból, akik véleményt nyilvánítottak, kb. 85% hajlott/elhitte az összeesküvés-elméleteket.

Én elég szkeptikus vagyok az elméletekkel kapcsolatban, meg is vallom miért. Már eltelt majd 42 év azóta, de valahogy az ügy nem haladt sokat előre. Ugyanott vagyunk mint 40 éve (teóriák, amelyeket az emberek fele elhisz, a másik fele cáfol) és valósíznűleg ez így is lesz még egy darabig. Valami hiányzik nekem a képből...

Nehéz megfogalmazni, de úgy nevezném, hogy a leggyengébb láncszem. (már ha összesküvésről van szó ugye...) Valaki/valakik, akik benne voltak, és eljárt a szájuk. A titoktartás nem könnyű dolog, az amerikai média sem épp diszkréciójáról híres, egy ilyen sztorin pedig minden szennylap, de még magára adó nagyob lapok is harapnának... de sehol semmi konkrétum.

Találgatások, kesze-kusza elméletek, és ennyi. Pedig egy halálos ágyon leírt levél/vallomás... 42 év alatt, ekkora összeesküvésnél valaki már biztos "köpött" volna.

Bár Lincoln esetében is ugyanígy álltak hozzá az emebrek hosszú ideig... no mindegy. csak fölhoztam kissé a topicot. :)