ellenzek Creative Commons License 2004.07.06 0 0 topiknyitó

Kedves Emberek!

Autót szeretnék venni, de nem tudom, hogy az anyagi körülményeimhez hogyan igazítsam a vásárlást. Én mindig sajnálok drága dolgokat venni, márpedig az autó drága. Nekem még a legolcsóbb középkategóriás autók is drágának tűnnek (3 milla), azt pedig már igen nehezen tudom elképzelni, hogy pl. 5 milláért vegyek autót. De nincs ez se kizárva, ha mondjuk kiderül, hogy autóra mindenki sokat költ, mert ezt a luxust mindenki megengedi magának. Nekem valahogy nincs összhangban a KSH által közölt havi átlagkerset (nem tudom mennyi, de szerintem nettó 150 alatti) és az utakon látható sok új, 4-5 milliós autó látványa. Rosszak a KSH adatai, és az átlagkereset inkább nettó fél milla, vagy az emberek a havi fizetésük 20-30-szorosát költik autóra? Én most azt gondolom, hogy a havi jövedelmemnek kb. 8-10-szeresét, de max. egy évi béremet költeném jó szívvel autóra.

Ti hogy vagytok ezzel? Segítsetek dönteni! Ki hányszorosát adta ki (vagy tervezi kiadni) a havi jövedelmének autóra? Lehet mondani konkrét összegeket is, mert árnyalja a képet, hiszen az arány valószínűleg jövedelemfüggő is. De ha valaki csak az arányszámot adja meg, azzal is sokat segít.