Pedrera Creative Commons License 2004.07.05 0 0 50246
Cicóka, íme a torta!
remélem, nem lesz tele krikszkrakszokkal, úgy másolom ide...


Marcipános-gyümölcsös torta

Hozzávalók: marcipános laphoz: 20 deka marcipán, 2 tojás, 7 deka cukor, fél narancs reszelt héja, 10 deka darált mandula. Marcipánt nagyon apró darabkákra vágjuk, sütőt előmelegítjük. marcipános lap hozzávalóit egybegyúrjuk, sütőpapírral kibélelt tortaformába belenyomkodjuk, 18-20 percig 2-es fokozaton megsütjük, kiborítjuk (nekem töb idő kellett a sütéshez)

Piskótalap: 2 tojás, 2 evőkanál narancslé, 5 deka cukor, 1 vaníliás cukor, 8 deka liszt, 1 teáskanál sütőpor. A fehérjéket narancslével habbá verjük, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd később a lisztet, sütőport és a tojások sárgáját. Tortaformában sütőpapírral megsütjük, kb. 20 percig. 5 percig még a formában hagyjuk, majd kiszedjük.

Krém: 50 deka gyümölcs, (legfincsibb az eper-málna-szeder változat, de mással is lehet), 10 deka zselatin, 25 deka mascarpone sajt, 3 deci joghurt, 7 deka cukor, 1 vaníliás cukor, 2 citrom leve, héja, 5 deci tejszín.

Zselatint beáztatjuk a csomagolásán szereplő utasítás szerint (én kb fél deci vízben kevertem el). Mascarponét, joghurtot, vaníliás cukrot, citromlevet, reszelt héját összekeverjük, beletesszük a felmelegített, de nem forralt zselatint és 4 deci felvert tejszínt óvatosan hozzákeverünk.

Sütőpapírral kibélelt (oldalát is!) kapcsos tortaformába tesszük a marcipános lapot, erre rátesszük a krém 1/3-át, rá a piskótát, krém további 1/3 részét. Rádobjuk a gyümölcsöket, többi krémmel befedjük. A maradék 1 deci tejszínt felverjük és a tetejét-oldalát ezzel díszítjük, rakhatunk a tetejére is gyümölcsöket, csokidarát.