zorki Creative Commons License 2004.07.04 0 0 974

mamami

Nos, ha emlékszel, akkor csak azon gondolkodjál el, hogy mennyivel könnyebb most neki?

Tény, hogy nem bűntethető. Az is tény, hogy a melegek elfogadottsága sok tekintetben javult. Ugyanakkor én azt tapasztalom, hogy a szűkebb környezetben sokkal kevésbé. Egyáltalán nem adok neked igazat abban, hogy egy mai fiatalnak már nem lenne bántódása amiatt, hogy meleg.

Igazad van melegként élni egyáltalán nem könnyű. Ha kicsit bővebb ismereteid lennének talán elfogadnád azt is, hogy elsősorban azért, mert a melegek félnek attól a kirekesztéstől, amit a meleg élet vállalása jelent.

Az is tény, hogy a mai magyar törvények lehetővé teszik azt, hogy a melegek élettársi kapcsolatban éljenek. Azért gondolkozzál el rajta, hogy ezt mennyire teszik lehetővé a szűkebb társadalmi csoportok, a közösségek?

A szexualitás tényleg magánügy. Félreértés azt gondolni, hogy a melegek szexuális életüket kívánnák propagálni, reklámozni. Ugyanakkor mivel másságunk pont a szexualitásunkban van, így rettentően nehéz lenne másságunkról úgy beszélni, hogy ez ne kerüljön szóba. (Mindenki szexualitása magánügy, de azért a szexualitásról a közéletben még lehet beszélni, és beszélnek is róla.)

Az viszont, hogy élettársi kapcsolatban élsz valakivel már semmiképpen sem magánügy. Ezt  -azon kivül, hogy a törvény lehetővé teszi- a saját környezetedben lehet megélni. Még is hogyan gondolod a melegpárok együttélését, ha ennek -félreértelmezett diszkrécióból- nem lehetnek külső megjelenési formái, vagy azokat eleve takargatni kell a közvetlen környezet elől is. (Sokan pont emiatt takargatták házasságokkal melegségüket, ami egyáltalán nem jó a társadalomnak, és legtöbbször nem jó a kiválasztottnak sem, nem gondolom, hogy ez lenne a követendő út.)

Az mdf-es megnyilatkozást ezért is tartom képmutatónak. Hogyan kívánnak segíteni a melegeken -amit maguk állítanak-, ha azt gondolják, hogy nem jeleníthetik meg másságukat?

Ha komolyan gondolod azt, hogy a melegek kirekesztése megszűnt, akkor kérlek gondold végig eddigi párbeszédünket. Én arra jutottam, hogy bizonyos szinten magad is megjelenítetted itt ezt a kirekesztést. Arra gondolok, hogy egy kijelentéseddel simán belém gázoltál, és kérésemen, hogy legalább vond vissza, simán túlléptél. A dolgot nem azért említem meg újra, mert annyira szivemre venném, én sajna már hozzászoktam. Azon neked kell elgondolkoznod, ha más vita során egy heteroszexuálist sértenél meg így, akkor is ugyan így viselkednél-e? 

Igazából azt tapasztalom, hogy sokan tényleg úgy gondoljátok, hogy a kirekesztés megszűnt, közben pedig észre sem veszitek mikor magatok is kirekesztők vagytok.

Előzmény: mamami (973)