Ja, úgy más, akkor tényleg be kell szkennelni. Utána lásd amit írtam.
A nevem?
Bonyolult, hosszú történet, ahhoz nagyon jártásnak kell lenni az egyiptomi mitológiában, az igazi asztrológiában, meg másban is. Hadd ne menjek bele, röviden csak annyit, hogy egyiptomi istenség, Hórusz egyik megjelenési formája, a gyermek Hórusz-t jelenti, aki Izisz és Ozirisz fia. Főleg gyermekképű napistenként tisztelték, a felkelő Napot jelképezte. Hosszú hajjal és szája elé tartott ujjal ábrázolták az egyiptomiak, de kultusza a görögöknél is nagyon elterjedt, akik Harpokratésznak nevezték el, viszont tévesen értelmezték az egyiptomi ábrázolást róla, miszerint az ujjtartását a hallgatás jeleként magyarázták, ezért náluk a hallgatás isteneként ivódott be a köztudatba. Az egyiptomi neve kissé nehezebben ejthető: Horpahrud.
Ezért inkább a görög megfelelőjét választottam.
Persze ez csak a sima mitológiai, történeti vonal, ennél sokkal bonyolultabb a jelentése és értelmezése más aspektusokból nézve.
Személyes vonatkozása rám nézve csak annyi, hogy én is Napocska vagyok (ha nem is Isten), ill. egyes 20. századi próféták szerint most a Hórusz korszakban van az emberiség, előtte Oziriszé volt.