H_G Creative Commons License 2004.07.01 0 0 567
Én Budapestet nem utálom, de az autókat már rettenetesen. Ilyen számban már akkor is megkeserítenék az életet, ha nem olyan agresszívan használnák őket a vezetőik, ahogy a magyar sofőrök túlnyomó többsége teszi. Rosszul vagyok a látványuktól, ahogy minden képben ott tolakodnak (pláne, mióta mind egyformák!), az állandóan jelenlévő hangjuktól és szaguktól, és főleg az erőszakosságtól, ahogy lépten-nyomon elzárják az utamat, a járdára állnak, nem engednek a zebrára lépni, fellöknek, ha biciklizem és általában, szünet nélkül akadályoznak és fenyegetnek. Tényleg semmire sem vágyom jobban, mint hogy autómentes negyedben lakhassam! (Autómentes város vagy pláne sziget -- mint Hydra Athén közelében -- persze még jobb lenne, de nem vagyok telhetetlen.) Meg lehetett csinálni Bécsben, Brémában és még egy sor helyen a világban -- nagyon elkeserít, hogy Bpesten még csak távlati tervként sem kerül soha szóba.

Ha minden így megy tovább, előbb-utóbb összetörök vagy felgyújtok egy párat ezekból a páncélos óriáscsótányokból és úgy kerülök valami autómentes helyre :(((

Előzmény: _banner_ (565)