tillA Creative Commons License 2004.06.30 0 0 688

Akkor én is beköszönök az új design alatt!

És egyúttal hadd meséljem el, hogy a múlt hétvégén bebizonyosodott: van élet a Solarison túl is!... (dehogyis van :)

Szóval virtuális rajongói klubunk képzeletbeli vezetőjével - ha szabad így neveznem érdemei nyomán -, szóval cirrocumulusszal randevúztunk a minap Miskolcon, tekintve, hogy invitálásomra ellátogatott az idei, Bartók+Csajkovszkij Operafesztiválra. Az apropót egyébként az adta, hogy ismeri és erősen kedveli nevezett orosz komponista híres trióját, amely darabról azt hittük, az egyik hangverseny tárgya lesz. Nem lett, de azért szép élményben volt részünk (a Bartos Trió játszott, elég jókat és könnyen befogadható dolgokat, ráadásképpen Bartók és Csajkovszkij mellett Haydntől is).

Hanem azért solarisoztunk is! Cirrocumulus - aki volt olyan kedves, és az elmúlt hónapok során kismillió néhai Solaris-koncertfelvételt átmásolt nekem, egyből mintegy tízszeresre növelve tradicionális Solaris-lemez állományomat - ismét nem indult el ajándékok nélkül (Cziglán-anyagok, EMA, stb), plusz bemutatásra átnyújtotta személyes újságcikkgyűjteményét, ami már önmagában pokoli értéket képvisel... nem is értem, hogy bízhatta rám a mappát!? Na, egy darabig elleszek a valamikori (1980-2004) Világ ifjúsága, Magyar Ifjúság, Rockinform, Pesti Műsor, meg csuda tudja, mikből származó írások olvasgatásával, helyenként kikacagásával, nem is beszélve az esetenként egészen rendkívüli fotóanyagok szemlélgetésétől (elég csak a farsangi maszkokba öltöztetett Solaris-tagok képgalériájára gondolni...).

És hogy mennyire minden összefügg mindennel (nemcsak az általam most először hallott Egyenlítői Magyar Afrika című NBLD-cd harmadik száma a Musical Witchcrafttól eddig egyedül tetsző felvétellel), arra álljon itt felsorolásszerűen: szóval szombaton délben jött vonattal cirrocumulus, előtte egy sajtótájékoztatón ültem, ahol Bátor Tamás, az operafesztivál igazgatója beszélt, a Nostradamus lemez egyik énekese, pár nappal korábban pedig Káel Csabával találkoztam, aki Erdész Robi világzenei lemezének producere volt, plusz a Bánk Bán film rendezője (ezt is a napokban láttam), amiben a Solaris Stúdió dolgozott a hangon. Hát nem pokoli?!

És akkor azt olvasom egy réges-régi cikkben, hogy A fuvolákat nem a szelek fújják című produkcióval a Solaris (a nyolcvanas évek eljén) sci-fi operát alkotott!