Kedves avokádóval foglalkozó kertészek!
Nem tudom mi lehet a baja a ti fáitoknak, hogy nem ágaznak el. Az enyém most már kb. 35-40 cm-t nőtt ezalatt az idő alatt (amióta írtam, hogy letört a teteje). Ha tudok feltenni képet, akkor teszek fel, bár nem ígérem hogy sikerülni fog. Azt tudom elképzelni, hogy rosszkor vághattad vissza. Tavasszal kell visszavágni, amikor elkezd hajtani. Akkor visszacsíped a tetejét, s biztosan el fog ágazni. Egyébként nagyon sok víz is kell neki, amikor visszacsíped, sőt jobb ha akkor tápoldatos vízzel öntözöd. Az sem árt neki, hogy ha naponta permetezed felfogott esővízzel. Én ezt teszem. Most hogy ilyen jó esős időjárás van, felfogom a vizet, s azt használom öntöző illetve permetező víznek. Próbáljátok ki!
Más. Citromok.
Már az összes citromomnak 5-8 levélkéje van, s az egyik kolleganőmnek van termő citromfája. Azt ígérte, hogy fog adni egy kis ágat, azt megpróbálom eldugni, remélem majd kigyökerezik. A narancsmagok is kikeltek, azok is szépen cseperednek.
Datolyák.
Képzeljétek a múlt héten pénteken megturkáltam a földet, amibe a datolya-magokat vetettem. Hát nem fogjátok elhinni. 20 magból 2 nem kelt ki. Én sem nagyon hittem a szememnek. Gondoltam egy 5-6 kikel, a többi meg nem. Hát nem! Az összes többi úgy hajt, mint a bolond gomba. Már ki is ültettem őket magasabb cserépbe, hogy a gyökereik szépen fejlődhessenek, mert ami cserépben voltak túl alacsony volt. De nagyon szépen hajtanak. Úgy örülök nekik. Ha sikerül, ezekről is teszek fel képet.
Addig is mindenkinek jó kertészkedést kívánok. Itt a nyár, használjátok ki!!
Üdv mindenkinek.
Luji