Tecs Creative Commons License 2004.06.27 0 0 114
"Ha nincs ott akkor hogy tud nemet nyomni?"

"Nem szavazták meg a tandíj eltörlését"; "...bevezettük az illeték mérséklését, és a parlamentnek döntenie kellett, akkor azt nem szavazták meg", stb. Ismerős mondatok a Fidesz 2002-es, MSZP-ellenes kampányából.

A Fidesz hazugsággyára úgy működik, hogy bíróságon ne lehessen a hazugságot rájuk bizonyítani. Ezért használták azt a technikát, hogy komplett, az akkori ellenzék által nem megszavazott törvénycsomagokból kimazsoláztak egyes mondatokat és azt szajkózták, hogy "NEM SZAVAZTÁK MEG!". Tehát formailag nem hazudtak, de mégis.

Hasonló rajtacsípéselkerülési technika figyelhető meg, amikor a fideszes képviselő úgy hazaárulózza le ellenfelét, hogy mégse lehessen rábizonyítani. Ennek módja: "X.Y. IDEGEN TITKOSSZOLGÁLATOK ÁLTAL FIZETETT HAZAÁRULÓ! - gondolják sokan." Nem hazudott, hiszen ő nem azt állította, hogy X.Y. hazaáruló, (ezt bizonyítani is kellene), hanem csak azt, hogy sokan úgy gondolják.

Ennek a hazugságtechnikának a Fidesz ellen fordított karikatúrája az a kijelentés, hogy "Orbán Viktor és Áder János NEM SZAVAZTA MEG az európai uniós csatlakozási szerződést".
Hol van ebben a hazugság? Hol írtam azt, hgoy nemet nyomtak? Én csak a színtiszta igazat írtam: NEM...SZAVAZTÁK...MEG!!!

Előzmény: CSamu (113)