cs_gaborka
2004.06.26
|
|
0 0
1194
|
tombek: Nekem JVC GR-D20-as kamerám van, egy éve vettük. Ez a sorozat legszerényebb tagja, nincs USB portja illetve analóg és DV bemenete, csak kimenet. Máshol már leírtam a tapasztalatom, de megteszem itt is, talán még időben tudok tanácsot adni a választáshoz. Úgy két hónapja, természetesen kirándulás alatt a reggel még üzemelő készülék délután teljesen halott volt. Enyhe mozgatásra vettem észre, belül valami saját útját járja. Néhány nap múlva otthon, mivel hirtelen nem találtam és elveszettnek hittem a garancia papírt, szétszedtem. Legnagyobb megdöbbenésemre egy csavar pottyan ki, gondolom egy kellemes zárlattal hazavághatta az elektronikát. Elgondolkodtató az összeszerelés minősége... Mielőtt megvettem, Sony és Samsung 8-as és Hi8-as kamerákat kértem kölcsön. Nemrég rokonoknál néztük az újonnan vásárolt Sony D8-as kamerájukkal felvett első felvételeket. Finoman fogalmazva is elszomorodtam. Ami a színeket illeti, egyiknek még a közelébe sem mehet. És akkor még nem említettem, hogy lakásban lámpánál (200W) gyakorlatilag használhatatlan minőségű felvételt készít. Csak nappal és csak napos! időben lehet némi jóindulattal mondani, hogy "szépek" a színei. Én mivel a Sony TRV240 és a vásárolt típus között gondolkodtam, úgy érzem NAGYON rosszul döntöttem :-( Talán más nem esik hasonló hibába...
cscseli: A JVC éjszakai üzemmódja gyakorlatilag csak állóképek készítésére alkalmas, a legapróbb mozgástól teljesen elkenődik a kép. |
|