nem. nem igy értettem. az én gépem már több mint fél éves, és semmi baja sincs (kopp-kopp-kopp), de volt itt már nem egy ember, akinek gondja akadt. pl a számitógépes alkatrészekre (a mechanikát leszámitva a fotógépünk is ilyen) azt mondjuk, hogy általánosságban van elromlik heteken belül, vagy valószinűleg sokáig birja. de neked nem lesz mindegy, hogy a géped itthon javitják gyorsan, vagy meg kell várnod amig a forgalmazó kiviszi ausztriába, ott megjavittatja, majd visszahozza (már amikor ráér).
picit OFF: Bizonyára tudod, hogy a tömeggyártással, az egyre élesedő piaci árversennyel, a költség csökkentéssel egyre több az általános/otthoni szegmensben a garanciális probléma (haja, ha a konkurens lenyomja az árakat, akkor neked is le kell nyomni, nem hivatkozhatsz arra, hogy de az én készülékem még 10 év múlva is menni fog). ha ehhez hozzáveszed, hogy a készülékek többsége egyre összetettebb (szedj szét egy 15 éves kompakt, zoomos fotógépet, alig találsz benne alkatrészt ami elromolhat, talán egyetlen sérülékeny dolog van a zoom motor, meg a zár, de ezeket jó minőségben le lehet gyártani szintén az "örökkévalóságnak"). szóval sajnos el kell fogadni, fogyasztói társadalomban élünk, ahol valamit olcsóbb kicserélni), mint igazán jóra megcsinálni, és hosszasan tesztelgetni, hogy nincs e valami baja, valamint semmi sem az örökkévalóságnak készül (most beszélgettem erről az autószerelőmmel, igazán érdekes dolgokat mondott az elmúlt 20 év autoinak a várható futaásteljesitményéről, életkoráról, és a nagy felújitások költségéről).
jah, és mielőtt félreérted, ez NEM a Canonra vonatkozik, hanem minden mai tömegyártott, általános felhasználású termékre... :(
TIB