Szóval, a tejet most a kórházban is mondták, hogy csak délután szabad enni (még 6 hétig tartani kéne a diétát a szülés után, jó vicc, különben a reggeli utáni cukrom is 5,2 volt a szülés után).
A Kökin van diétás sütiket áruló bót. Én palacsintát ettem 1-2 db-ot édességnek, meg diétás csokit, meg jégrémet, meg túró rudit. Ja és ehetsz Oetker főzős pudingport 1 dl-t.
Gyümölcsökre direkt rákérdeztem, csak a szőlő és a banán tiltott. A sárgadinnyét külön 2 helyen is kérdeztem, lehet, csak számolgass mennyit. Én uzsira ettem néha egy kisebbet.
Nekem a minta étrendem így nézett ki:
Reggeli:(25g) 5dkg barnakenyér v. péksüti bármivel (margerin, vaj, sovány sajt, felvágott, tojás, olajos hal, túró, uborka, retek, z. paprika...)
10órai: (25g) gyümi (1 köz. alma v kiwi v narancs...) vagy gyüm. joghurt (0%) plusz 2-3 dkg barnakenyér v. 2-3 db Abonett v. 3-5 Korpovit
Ebéd: (50g) Leves (sok zöldség kiv. s.répa)
Főzelék: paraj, tök, z.bab, kelképoszta, sóska ezekhez mehet kenyér vagy gyümi. Z.borsó, burgonya...
Ált egy pohár zöldség v. gyümi
Köretnek ehető (1* kell lemérni, utána már látos mennyi)
Burgonya nyersen 20-25 dkg + savanyú
Párolt rizs nyersen 6dkg (fél zacskó) lehet zöldséges is
Durumos tészta nyersen 7-8 dkg
Rakott zöldségek
16órai: (20g) gyümi vagy zöldség vagy 2 dl tej plusz 2 dkg barnakneyér v. 3 db Korpovit
19 órai: 2 dl tej plusz 4dkg b.kenyér
ha sokáig vagy fenn lehet 21-kor pótvacsi
Tiltott: cukor, ciklamáttartamú édesítő, méz, jam, befőtt, aszalt gyümi, süti, csoki, nápolyi keksz (diétás is!), szörp
Rántott hús, párizsiszelet, vagdalt, töltötthús, rántott zöldség (10-14 g szénhidrátot tartalmazhat)
Most ennyi, szaladok fürödni, meg aludni. :)