Lovászi Creative Commons License 2004.06.24 0 0 25
Nem kezdenek el 6,5 felett inzulinozni. Nem tudom hol a határ, nekem annyi soha nem volt. A 6,5 azért lényeges, mert ha fölé ment egyetlen érték is, akkor újra ismételni kellett a cukorprofilt. Nekem sikerült háromszor fölötte értéket produkálni, mindig a reggeli utánit. Soha nem volt túl magas, 6,8 meg 7,1, az uccsó 6,6, ha jól emlékszem.
Itt, a klinikán, reggelire 2 dl tej volt, meg egy korpás zsemle valami szelet felvágottal, de én azt soha nem ettem meg (nem szeretem), vittem magammal sajtot. Meg volt néha diétás lekvár is. Ebédre leves + tészta hússal, vagy hús rizzsel. Elvileg ugye ezek sem ajánlottak... Kérdeztem a cukros dokit, azt mondta, hogy amennyit kaptam az mehet. Én inkább a lista alapján kajáltam, ha sűríteni kellett a kaját, akkor szójalisztet használtam (sokkal kisebb a CH értéke).
Én nyakló nélkül ettem gyümölcsöt, főleg őszibarackot, meg almát. No meg ha éppen van paradicsom, én bármit meg tudok enni kenyérféle nélkül. Nekem 150 gr-os volt a diétám, de 180 körül jött ki az átlag. (Nem szép, tudom.)
Az az értékem, aminek persze nem jut eszembe a neve, ami az éhgyomri vérvételnél van a papíron, és ami a vér tratós inzulintartalmát vagy mit mutat, viszont végig normális volt, 4,0 körüli. Cukros fődoki szerint az lett volna az igazi gáz, ha az magas, mert akkor tuti az inzulin.
Előzmény: kalvenault (21)